Review: Jo Carley And The Old Dry Skulls – I’ll Put My Voodoo On You

 

Jo Carley And The Old Dry Skulls - I'll Put My Voodoo On You

Jo Carley And the Old Dry Skulls – I’ll Put My Voodoo On You
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Voodoo Shack Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het Britse trio Jo Carley and the Old Dry Skulls doet op haar vierde album verwoede pogingen om je via hun Voodoo  in hun macht te krijgen. En het moet gezegd worden, hun bezwering werkt wonderwel!

Op een broeierig swingende wijze waarin swamprock, blues, rock & roll, latin en gypsy jazz hand in hand gaan.

Het trio bestaat uit Jo Carley (zang, washboard, mandoline, percussie), haar echtgenoot Tim Carley (gitaar, kicks, percussie, backing vocals) en James Le Huray (a.k.a. Big Jim Hairy Bones) (contrabas, banjo, percussie, backing vocals).

De eerste muzikale vloek, die wordt uitgesproken is Alligator Blood. Een broeierige swamprocker met de krachtig galmende zang van Jo Carley, die zich op een zweterige bonkende wijze als je eigen Voodoo Queen voorstelt.

Daarna is Don’t Need No Devil een venijnig rockende swamprocker met hard priemend gitaarwerk van Tim Carley. Jo spreekt de volgende vloek over je uit in het intiem deinende I’ll Put My Voodoo On You. Een bluesy countrynummer met sprankelende gitaar en mandoline.

In het grimmige Little Dead Lovin’ wordt “gezellig” een begraafplaats bezocht in een nummer waarin rockabilly en latin een verbond lijken te hebben gesloten. Na de zweterige rocker Good Time is het de beurt aan het desolate en breekbare Blackbird. Dokter Jo schrijft vervolgens een duister recept voor in Dose Of Your Medicine. Take it and you’ll be mine…

Fortune Teller is een fel snijdende bluesy shuffle en Nobody’s Sweetheart No More is volgens Jo geen “cool” maar een “cruel” nummer. Een nummer met een bluesy gypsy jazz swing. De hard galmende twang gitaar van Tim Carley staat centraal in de donkere bluesrock van Crazy Little Demon In Love. Zombie Silent Boogie sluit het album op een verraderlijk heupwiegende, haast Haïtiaanse wijze, af.

Vanaf de eerste track krijgen Jo  Carley and the Old Dry Skulls je op een swingende wijze in hun macht!

Tracks:
01. Alligator Blood
02. Don’t Need No Devil
03. I’ll Put My Voodoo On You
04. Little Dead Lovin’
05. Good Time
06. Blackbird
07. Dose Of Your Medicine
08. Fortune Teller
09. Nobody’s Sweetheart No More
10. Crazy Little Demon In Love
11. Zombie Silent Boogie

Website: https://www.olddryskulls.com/