Review: Jimmy Hall – Ready Now

 

Jimmy Hall - Ready Now

Jimmy Hall – Ready Now
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Keeping The Blues Alive Records
Release date: 2022

Tekst: Peter Marinus

De doorgewinterde rockfans onder ons zullen zich de Amerikaanse Southern Rockband Wet Willie nog wel herinneren. Een band, die hun Southern Rock in de 70’s flink vermengde met soul en funk. En met zanger en harmonicaspeler Jimmy Hall.

Hij is even van de radar verdwenen maar na zijn laatste album in 2007 is hij weer helemaal terug met zijn nieuwe album ‘Ready Now’. En hij wordt daarbij geholpen door muzikale vrienden als Joe Bonamassa (gitaar, productie), Josh Smith (gitaar, productie), Reese Wynans (keyboards), Michael Rhodes (bas), Greg Morrow (drums), Warren Haynes (gitaar) en Jared James Nichols (gitaar).

De soulvolle stem van Jimmy Hall blijkt na al die jaren totaal niets aan kracht te hebben verloren. Nog steeds is Jimmy Hall gezegend met één van de mooiste rockstemmen uit de rockgeschiedenis.

Hij opent zijn album met het door Joe Bonamassa geschreven Jumpin’ For Joy. Een krachtige rocker met een Southern Rock geluid, die heerlijk jubelend voorbij trekt. Jimmy laat zijn harmonica hier flink loeien en Joe Bonamassa klinkt hier bijtend hard.

Daarna is Risin’ Up een lome soulvolle deiner, opnieuw met Joe Bonamassa en de bluesy harmonica van Jimmy Hall.

De intieme soulvolle nummers hebben de overhand op dit album. Zo is het aan Gregg Allman opgedragen Dream Release een warme ballad met Jimmy in vocale, soulvolle, topvorm. Ook Ready Now klinkt soulvol en intiem. Warren Haynes is te horen met zijn snijdende slidegitaar.

Girl’s Got Sugar is een venijnige gruizige rocker met krachtig gitaarspel van Josh Smith en Will You Still Be Here een loom pompende shuffle. Het geluid gaat in Without Your Love meer de kant van de Americana op via een sprankelend nummer met Jared James Nichols op gitaar. Soul met mechanische ritmes! Het blijkt dus wel te kunnen in Love For It. Als het maar op de warme soulvolle wijze gebeurt die Jimmy Hall hier hanteert.

Het album wordt op een indringende akoestische wijze afgesloten met de blues Eyes In The Back Of Your Head.

Jimmy Hall is terug van nooit weggeweest! Een weergaloos album dat ik, naar één van de songtitels op dit album, met recht een “Dream Release” noem!

Tracks:
01. Jumpin’ For Joy
02. Risin’ Up
03. Dream Release
04. Girl’s Got Sugar feat. Josh Smith
05. Ready Now feat. Warren Haynes
06. Holding On For Dear Love
07. A Long Goodbye feat. Joe Bonamassa
08. Will You Still Be Here
09. Without Your Love feat. Jared James Nichols
10. Love For It
11. Eyes In The Back Of Your Head

Website: https://jimmyhall.com/