Review: Jimetta Rose & The Voices Of Creation – How Good It Is

 

Jimetta Rose & The Voices Of Creation - How Good It Is

Jimetta Rose & The Voices Of Creation – How Good It Is
Format: CD – Vinyl LP / Label: Day Dreamer Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Krachtig en positief zijn de trefwoorden, die mij te binnen schieten na beluistering van het debuutalbum van Jimetta Rose & The Voices Of Creation.

Jimetta Rose is een zangeres, arrangeur, songwriter en producer uit Los Angeles, Californië. Zij verzamelde de leden van haar koor The Voices Of Creation via diverse social media. Eén van de leden is de diochter van Sly Stone, Novena Carmel.

De rest van haar koor mag, door het krachtig jubelende geluid dat zij produceren, ook genoemd worden: Gaby Hernandez, Andree Belle, Cassandra Hwakins, Roz Kumari, Tamara Blue, Khalila Gardner, Kellye Hawkins, Zavier Wise, Yohance Wright, Fred McNeil en Samir Moulay.

De begeleiding is in handen van Jack Maeby (orgel), Quran Shaheed (piano) en Allakou Peete (percussie) en het album werd geproduceerd door de van the Beastie Boys bekende Mario Caldato Jr en zijn vrouw Samantha Caldato.

Op het album hoor je een mix van gospel, soul, funk en jazz.

Er staan twee covers van The Sons And Daughters Of Lite op het album. De eerste Let The Sunshine In is een lui zwevend, en zeer soulvol nummer en de tweede Operation Feed Yourself hoort door het diepe luie funky geluid tot de hoogtepunten van dit album.

Verrassend is de lui groovende bewerking van Rahsaan Roland Kirk’s Spirits Up Above met lekker swingend orgel en pianospel en de scattende vocalen. Het positieve geluid van het soulvol groovende How Good It Is grijpt je om je niet meer  los te laten.

Answer The Call is overduidelijk gebaseerd op Funkadelic’s Cosmic Slop met een moddervette funky synthesizer en hemelse soulvolle zang. De jubelende mellow groover Ain’t Life Grand sluit het album op zeer swingende wijze af.

Ik ben diep geraakt door het zeer krachtige en soulvolle geluid van Jimetta Rose & The Voices Of Creation.

Tracks:
01. Let The Sunshine In
02. Spirits Up Above
03. Operation Feed Yourself
04. How Good It Is
05. Answer The Call
06. Ain’t Life Grand

Website: https://www.facebook.com/jimetta.rose