Review: Jim Kirkpatrick – Dead Man Walking

 

Jim Kirkpatrick - Dead Man Walking

Jim Kirkpatrick – Dead Man Walking
Format: CD – Digital / Label: US Onel Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Jim Kirkpatrick is een gitarist-zanger, die bekend is als lid van de band FM en als opvolger van Marcel Scherpenzeel in the Band Of Friends. Zijn grote idool is Rory Gallagher en daar is op zijn nieuwe album ‘Dead Man Walking’ totaal niets van terug te horen!

Maar wel van zijn grote voorliefde voor melodieuze, zeg maar gerust Classic, rock waarbij je kan denken aan bands als Whitesnake, Bon Jovi, the Scorpions e.d.

Hij krijgt op zijn  nieuwe album hulp van Leon Cave (drums), Jem Davis (keyboards (FM), Chris Cliff (bas), Ollie Collins (bas), John “Rhino” Edwards (bas), Claire “Fluff” Smith (fiddle), Scott Ralph (blazers arrangementen), Charlie Olins (orkestratie) en Alex McIlquham Jones en Sara Miller (backing vocals).

Na een fraai a capella intro start het Bon Jovi-achtige Promised Land, dat een intro is voor het volgende nummer Dead Man Walking. Een hoekig rockend nummer waarin Bon Jovi invloeden al rockend hand in hand gaan met Whitesnake invloeden. Vervolges is Razor’s Edge een broeierige Classic Rocker met  hard snijdend gitaarwerk. The Journey Home is een fraaie intieme melodieuze rockballad.

Dan is het tijd voor de bluesrock in het fel riffende Road Of Bones. Een lekker sompig pompend nummer. Heaven Above begint op een haast Walk This Way (Aerosmith)-achtige wijze. Dus een stevig funky nummer!

Het afsluitende I Fall Apart verraadt de nodige Scorpions invloeden en het  nummer heeft zelfs bij vlagen Stairway To Heaven invloeden.

De liefhebbers van de melodieuze Classic Rock gaan heel blij worden van dit album.

Tracks:
01. Promised Land
02. Dead Man Walking
03. Razor’s Edge
04. Life On The Run
05. The Journey Home
06. Union Train
07. Road Of Bones
08. Heaven Above
09. Hold On
10. I Fall Apart

Website: https://www.jimkirkpatrick.com/