Review: Jesse Mills Band – Cure My Blues

 

Jesse Mills Band - Cure My Blues

Jesse Mills Band – Cure My Blues
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gitarist-zanger Jesse Mills uit Humboldt County, CA, heeft het razend druk met zijn baan als aannemer maar heeft zichzelf voorgenomen om dagelijks ruimte te maken voor zijn muziek. En daar plukken wij in ruime mate de vruchten van!

Op zijn vierde album ‘Cure My Blues’ laat Jesse namelijk horen dat we hier met een uitstekende bluesrock gitarist te maken hebben. Zijn slidegitaarspel is vooral rauw en ziedend te noemen waarmee hij zichzelf direct een plekje verschaft in het rijtje Chris Duarte, Jeff Healey, Robin Trower en George Thorogood. En dat zijn nu niet bepaalde de eersten de besten!

Samen met Chris Brush (drums) en Dan Hawkins (bas) nam Jesse zijn nieuwe album in 2 maanden tijd op in zijn (uiteraard zelf gebouwde) homestudio.

En dat album opent met het zeer krachtig beukende There’s No Road. Een bluesrocknummer met hard ongepolijst slidegitaarspel van Jesse.

Swing Low gaat rauw en ziedend verder en is Jesse’s variant op Swing Low Sweet Chariot. Jesse’s gemeen zwiepende slide steelt de show in dit nummer. Limited Edition Heart is een verbeten smerige luie boogie, die stug doorpompt onder leiding van Jesse’s vurig bijtende gitaar.

Na het broeierig zinderende The Human Way is Standing By Myself een hoekig groovend nummer waarin Jesse’s gemene slide wederom de boventoon voert. In Love Can Paralyze zijn wat lichte Hendrix invloeden te bespeuren en het funky Not To Be Found gaat richting het geluid van Robin Trower.

Het afsluitende Air I Breathe is een instrumentale bluesrockballad met verwoestend fuzzslidegitaarspel.

Het vierde album van the Jesse Mills Band durf ik, zonder enige aarzeling, als een verplichte bluesrock aanschaf aan te bevelen!

Tracks:
01. There’s No Road
02. Swing Low
03. Limited Edition Heart
04. The Human Way
05. Standing By Myself
06. Mind Of The Broken Hearted
07. Love Canm Paralyze
08. You Move Me
09. Not To Be Found
10. Air I Breathe

Website: https://jessemillsband.com/