Review: Jerry Leger – Nothing Pressing

 

Jerry Leger - Nothing Pressing

Jerry Leger – Nothing Pressing
Format: CD / Vinyl LP – Digital / Label: Latent Recordings
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Jerry Leger is een singer-songwriter uit Toronto (Canada), die hoewel geboren in het midden van de 80er jaren, sterk beïnvloed is door de country rock uit de jaren 70. Al in 2005, op 19-jarige leeftijd, verscheen zijn eerste studioalbum. In de 16 jaren daarna produceerde hij nog negen studioalbums en een live-compilatie. En dat Jerry Leger een uiterst actieve muzikant is, blijkt wel uit het feit dat hij naast zijn solocarrière ook nog actief is een rock and rollbandje (The Del Fi’s) en een poetry & jazzproject (The Bop Fi’s).

Op zijn nieuwste album ‘Nothing Pressing’ zijn de country rock-invloeden goed hoorbaar, maar er dringt zich nog een invloed op, die van zijn landgenoot Neil Young en diens band Crazy Horse.

‘Nothing Pressing’ bevat een aantal akoestische solo-opnamen live in de studio, zoals het het prachtig breekbare luisterliedje over een verloren liefde Still Patience. Daarnaast zijn er twee lo-fi home recordings opgenomen op een Tascam 4-track recorder, het fraaie Underground Blues en het door John Lennon’s Look At Me beïnvloedde Sinking In, met dubbele vocalen en akoestische gitaar.

De rest van de 11 songs is opgenomen met een band en is country rock met het sterk aan Neil Young & Crazy Horse herinnerende Recluse Revisions, het vrolijke Tom Petty-achtige Have you Ever Been Happy? en A Page You’ve Turned.

Misschien wel het mooiste nummer van het album is Wait A Little Longer, een song die Leger eerder opnam voor het album Residuals van de Del Fi’s (2018). De vocalen van Leger en zangeres Angie Hilts smelten prachtig samen in een Everly Brothers-achtige vertolking.

‘Nothing Pressing’ is een fraai country rock-album van een zeer talentvolle singer-songwriter.

Tracks:
01. Nothing Pressing
02. Kill It With Kindness
03. Recluse Revisions
04. Wait a Little Longer
05. Still Patience
06. Underground Blues
07. Have You Ever Been Happy
08. With Only You
09. Sinking In
10. A Page You’ve Turned
11. Protector

Jerry Leger en Band te zien:
27-04 Deventer – Des Konings Fest, Burgerweeshuis
29-04 Groningen Aa-Theater
01-05 Utrecht – Cafe De Stad

Website: https://jerryleger.com/