Review: Jeremiah Johnson – Hi-Fi Drive By

 

Jeremiah Johnson - Hi-Fi Drive By

Jeremiah Johnson – Hi-Fi Drive By
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Na een aantal eerdere releases ( studio en live) komt Jeremiah Johnson nu met ‘Hi-Fi Drive By’, de opvolger van het zeer goed ontvangen ‘Unemployed Highly Annoyed’. Met swingende blazers, een prima band en zijn immer uitstekend verzorgde gitaarspel zijn alle vertrouwde elementen andermaal aanwezig. Sterker nog, ze zijn ditmaal nog mooier voor het voetlicht gebracht.

De liedjes zijn gewoon erg sterk en deze plaat is voor de buurman alhier aanleiding geweest om even aan te bellen, in eerste instantie om te vragen of de muziek misschien iets zachter gezet kon worden maar dat verzoek veranderde al snel in een kop koffie en de vraag waar hij meer van deze muzikant kon vinden. Na de koffie heb ik de beste man naar de Spotify pagina van Johnson verwezen want het aantal van 4.792 luisteraars per maand vind ik persoonlijk aan de beschamend lage kant voor muziek van deze kwaliteit.

Het album opent met ’68 Coupe DeVille, een heerlijk uptempo nummer (met Victor Wainwright op piano) dat goed de toon zet voor de rest van het album. Met Ball and Chain hebben in het tweede nummer misschien al wel het hoogtepunt van ‘Hi-Fi Drive By’ te pakken, van de eerste tot en met de laatste seconde is het simpelweg genieten.

Om eerlijk te zijn is het niet helemaal correct om van slechts één hoogtepunt te spreken want er staat wat dat aangaande zoveel moois op dit album dat er geen onderscheid gemaakt zou moeten worden.

Op ‘Hi-Fi Drive By’ heeft Johnson zijn muze bij de kladden gevat en niet meer losgelaten tot hij er alles uit geperst had, waarvoor hartelijk dank.

Waar al zijn eerdere studioplaten al een notering bij de hoogste acht van de Billboard Blues Chart wisten te bereiken, durf ik hier wel te voorspellen dat dit met zijn nieuwste album niet anders zal zijn. Mocht u hem niet kennen, zoek het op, ontdek het en laat u meevoeren want deze meneer kan wel eens een grote worden.

Tracks:
01. 68 Coupe Deville (feat Victor Wainwright)
02. Ball and Chain
03. Young and Blind (feat Brandon Santini)
04. Skippin’ School
05. Hot Diggity Dog
06. The Squeeze
07. Hot Blooded Love
08. Sweet Misery
09. Quicksand
10. The Band

Line-up:
Jeremiah Johnson: Lead Guitar, Lead Vocals
Paul Niehaus IV: Bass Guitar, Wurlitzer,Piano & Guitar
Joe Meyer: Drums
Tom Maloney: Guitar & Piano
Tony Antonelli: Percusion & Backing Vocals
Kasimu Taylor: Trumpet
Frank Bauer: Tenor Sax
Kevin O’Conner: Barritone Sax
John Covelli & Dave Dickey: Trombone
Kevin Buckley: Strings
Allie Vogler: Backing Vocals
Emily Wallas: Backing Vocals
Mattie Schell: Backing Vocals

Website: https://www.jeremiahjohnsonband.com/home