Review: Jennifer Porter – Yes, I Do!

 

Jennifer Porter - Yes, I Do

Jennifer Porter – Yes, I Do!
Format: CD – Digital / Label: Cougar Moon Music
Release: 2024

Tekst: Gerrit Schinkel

De muziekcarrière van de Amerikaanse singer-songwriter Jennifer Porter (24 september 1968, Springfield, Massachusetts), begint in 1989. Ze speelt jarenlang met haar kwartet in jazzclubs.

In 1998 verschijnt haar debuutalbum ‘Hyacinth Boy Blue’. Naast haar muziekcarrière is ze ook actrice. Ze is te zien in Mr. Barrington (2003) en 40 West (2011). Voor beide films schrijft zij de filmmuziek. In 2013 brengt ze haar eerste jazzalbum ‘The Way You Look Tonight’ uit.

Begin deze maand verscheen haar 9e album ‘Yes, I Do!’, een album met zes eigen composities en twee covers.  

Before We Call It a Day is het swingende openingsnummer, met heerlijke (solerende) blazers en de warme stem van Jennifer Porter die ook voor een mooie pianosolo zorgt. Met de soulvolle ballad, het titelnummer Yes, I Do, zakt het tempo.

Over You is een prachtige ballad in de beste traditie van Norah Jones. De blazers hebben in dit nummer even rust gekregen en naast de mooie ingetogen zang bewijst Porter hier ook weer uitstekend overweg te kunnen met Hammond B3 en Wurlitzer. Het vrolijke All I Needed Was You swingt de pan weer uit met de honky-tonk piano, de felle gitaarsolo en de accordeon van C.J. Chenier die voor een lekkere zydecosfeer zorgt.

In de jazzy ballad Don’t Worry No More is extra drumwerk en percussie te horen. De gitaarsolo van George Naha en de pedalsteel solo van Cindy Cashdollar zijn ronduit zeer fraai. De eerste cover is How Long, de bluesstandaard van Leroy Carr en Scrapper Blackwell uit 1928. Piano, Wurlitzer, Hammond B3 en de mooie solo van Steve Jankowski op flugelhorn toveren dit nummer om in een schitterende bluesballad.

Lucky Dust (Shining Through) is opwindende bigband jazz waarin, naast de relaxte zang, trompet, saxofoon, trombone en klarinet hoofdrollen vertolken. Good Ol’ Wagon, de ragtime blues van Bessie Smith uit 1925, is een wonderschoon slotakkoord, met alleen zang en piano van Porter en een fraaie bijdrage van Randy Andos op tuba.

Conclusie:
‘Yes, I Do!’ is een voortreffelijk album.

Tracks:
01. Before We Call It A Day
02. Yes, I Do
03. Over You
04. All I Needed Was You
05. Don’t Worry No More
06. How Long
07. Lucky Dust (Shining Through)
08. Good Ol’ Wagon

Line-up:
Jennifer Porter – zang, backing vocals, piano, Wurlitzer, Hammond B3
Dana Packard – drums, percussie
Damon Banks – bas
George Naha – gitaar
Steve Jankowski – trompet, flugelhorn
Doug DeHays – tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, klarinet
Randy Andos – trombone, tuba
Vinnie Raniolo – gitaar
Jonathan Truman – drums

Special guests:
C.J. Chenier – accordeon (track 4)
Cindy Cashdollar – pedal steel (track 5)

Website: https://jenniferportermusic.com/