Review: Jennifer Lyn & The Groove Revival – Gypsy Soul

 

Jennifer Lynn & The Groove Revival - Gypsy Soul

Jennifer Lyn & The Groove Revival – Gypsy Soul
Format: CD – EP / Label: J & C Collective Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het is zo langzamerhand dringen geblazen in de Eredivisie van de vrouwelijke bluesrock. Nu moeten artiesten als Ana Popovich en Joanne Shaw Taylor een plaatsje vrijmaken voor Jennifer Lyn en haar Groove Revival.

Deze zangeres-gitarist uit North Dakota debuteerde met het mini-album ‘Nothing Holding Me Down’, dat haar een nominatie als Best Blues Rock Album bij de Independent Blues Music Awards opleverde.

Nu is er de EP ‘Gypsy Soul’, die Jennifer Lyn opnam met haar band Richard Torrance (gitaar), Barb Jiskra (keyboards), Chris Addison (bas) en Jim Anderson (drums).

De EP opent met de krachtige shuffle Gypsy Soul. Een lekker pompend nummer met krachtige, soulvole zang en fel bijtend gitaarwerk van Jennifer en de soepel rockende piano van Barb Jiskra. Daarna volgt de broeierig groovende funky blues Low Down Dirty Shame waarin  het gitaarwerk wat Allman Brothers Band invloeden verraadt.

Going Round In Circles is een zeer soulvolle slowblues met de stemmig bijtende gitaar van Jennifer. Met het ongedwongen rockende Give Me All Of Your Lovin’ begeeft Jennifer zich  op het Chuck Berry pad.

De afsluiter van de EP, You Can Take It All, is een intiem deinend nummer met opnieuw Allman Brothers Band invloeden in het spel van Jennifer en Richard Torrance en hoorbare invloeden  van Van Morrison en Bonnie Raitt.

Natuurlijk zijn vijf nummers veel te weinig als het om prima bluesrock als deze gaat maar dat moet de bluesrockliefhebbers absoluut niet weerhouden om deze EP aan te schaffen. Gewoon een kwestie van steeds maar opnieuw de EP op Play drukken…

Tracks:
01. Gypsy Soul
02. Low Down Dirty Shame
03. Going Round In Circles
04. Give Me All Of Your Lovin’
05. You Can Take It All

Website: https://shopjlynandthegrooverevival.com/