Review: Jason Lang – Handled With Care

 

Jason Lang - Handled With Care

Jason Lang – Handled With Care
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Jason Lang is een Canadese singer-songwriter uit Montreal, die uit een muzikaal nest komt. Zijn moeder Penny was namelijk een artieste, die in Canada als folk icoon beschouwd wordt. Jason heeft als eerbetoon een album opgenomen dat geheel gevuld is met haar nummers en speelt op dezelfde Martin 0018 gitaar, die destijds ook door zijn moeder bespeeld werd.

Jason heeft er niet voor gekozen om haar nummers klakkeloos na te spelen maar voegt aan elk nummer zijn eigen geluid toe.

Het album gaat van start met Firewater, dat gaat over Penny’s alcoholische moeder. “The firewater made you mean and sad”. Door Jason in een broeierig groovend jasje gestoken waardoor er Little Feat invloeden opduiken. Senses Of Your Love is vervolgens een intiem sprankelend folknummer met Jason’s luie slide.

Op een aantal nummers gaat Jason op de bluesy toer. Zoals in het broeierig dreunende Handle With Care met een bluesy snerpende gitaar en de grimmige Tom Waits-achtige pianoblues November Blues. Ook het luie Living With The Blues is bluesy. Een nummer met vlammend gitaarspel en een haast Faces/Black Crowes-achtige swing.

Ain’t Life Sweet opent met een hartverwarmend duet van Jason en Penny waarna Jason het nummer zeer intiem voortzet. Happiness Is is een loom stuwend nummer met de nodige Ry Cooder trekjes terwijl de zang van Jason ergens tussen Bruce Springsteen en Sam Cooke in zit.

Jason sluit het album zeer liefdevol af met het ongetwijfeld aan zijn moeder opgedragen You Are My Sunshine.

Op ‘Handled With Care’ behandelt Jason Lang de nummers van zijn moeder Penny met zeer veel respect en liefde!

Tracks:
01. Firewater
02. Senses Of Your Love
03. Handle With Care
04. Happiness Is
05. Ain’t Life Sweet
06. Plumb Tuckered Out
07. Carry On Children
08. November Blues
09. Living With The Blues
10. You Are My Sunshine

Website: https://www.jasonlangmusic.ca/