Review: Jason Elmore & Hoodoo Witch – Rise Up Lights

 

Jason Elmore & Hoodoo Witch - Rise Up Lights

Jason Elmore & Hoodoo Witch – Rise Up Lights
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Na 6 jaar wachten is er eindelijk een nieuw album van Jason Elmore & Hoodoo Witch uit Dallas, Texas. Op de voorgaande drie albums zaten Jason Elmore (zang, gitaar), Mike Talbot(drums) en Brandon Katana (bas) in hun bluesrock periode.

Op het nieuwe, vierde, album is dat anders. Dit keer zijn ze overgeschakeld op de geluiden uit de Classic Rock uit de jaren tussen de 70s en de 90s.

Mocht je je afvragen waar de albumtitel op slaat moet je eens proberen om die titel met een vet Australische accent snel uit te spreken. Dan kom je er achter dat die titel ineens als “razorblade” (zie de hoes) klinkt. Het is maar dat je het weet…

Het eerste nummer, Blind, opent akoestisch op een 4 + 20 (Crosby Stills Nash & Young)-achtige wijze om daarna als een massief groovende variant op het geluid van Led Zeppelin verder te gaan. Het broeierig groovende None For All is een stevig stuwend nummer met gillend gitaarwerk in de beste Joe Satriani of Frank Marino traditie.

Het lijkt een onwaarschijnlijke combinatie: Black Sabbath en Jimi Hendrix. Maar het instrumentale Leviathan bewijst deze twee best samen kunnen in een donker riffend nummer. Burning Bridge is een rustpunt. Een fraai dromerig nummer a la Angel/The Wind Cries Mary (Hendrix).

Fragile bevat vleugjes Bad Company/Foreigner in een hoekige rocker. De blues is duidelijk aanwezig in de instrumental Moonbird met gitaarwerk a la Peter Green of een jazzy Stevie Ray Vaughan.

Het stevig rockende I’ll Be Damned doet denken aan/terug verlangen naar het werk van Van Halen of Sammy Hagar. Na een donker intro gaat Devil You Know al even donker verder.

De afsluiter van het album is het lichtvoetig funkende Creeper met zowel Doobie Brothers trekjes als twangende surf en spacey Frank Marino invloeden.

Ik ben behoorlijk enthousiast over dit album van de uitmuntende gitarist Jason Elmore en zijn al even uitmuntende band.

Tracks:
01. Blind
02. None For Alligator3.Leviathan
04. Burning Bridge
05. Fragile
06. Moonbird
07. I’ll Be Damned
08. Devil You Know
09. Creeper

Website: https://www.jasonelmore.net/