Review: Jared James Nichols – Jared James Nichols

 

Jared James Nichols - Jared James Nichols

Jared James Nichols – Jared James Nichols
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Black Hill Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Spijkerhard! Dat is het sleutelwoord voor het nieuwste, derde, album van de Amerikaanse zanger-gitarist Jared James Nichols uit Nashville. En voor het opnemen van dat album had Jared behoorlijk wat doorzettingsvermogen nodig. Nadat hij zijn arm gebroken had werd er een plaat met maar liefst 16 schroeven in zijn arm geplaatst waardoor Jared eigenlijk opnieuw moest leren gitaarspelen.

En dat is hem verdomde goed gelukt!

Zijn nieuwe album is gevuld met twaalf snoeiharde nummers waarin in de meeste gevallen een bluesrock geluid hangt, af en toe afgewisseld met even harde grunge (denk: Soundgarden) invloeden.

Het album werd geproduceerd door de van Slash en Rival Sons bekende Eddie Spear en Jared wordt begeleid door Clark Singleton (bas), Greg Garner (bas) en Dennis Holm (drums).

Het album gaat gelijk stevig rockend van start met My Delusion. Een pompende bluesy rocker vol energie. Rauw en hard met vurig gierend gitaarwerk. Jared gaat onverdroten wild rockend verder met Easy Come, Easy Go. Een snoeihard hoekig rockend nummer.

Dan duiken de eerste Grunge invloeden op in het broeierige Down The Drain. Een nummer dat enigszins aan Black Hole Sun van Soundgarden doet denken. Jared’s gierende en schurende gitaar opent het donker dreunende Hard Wired met Hendrix-achtig vlammend gitaarspel.

Na het hoekige en venijnig rockende Bad Roots volgt de lui groovende rocker Skin ‘N Bone waarin je niet onder Glenn Hughes uit kunt. Dus een soulvol hard nummer! In de massieve rocker Long Way To Go vind je zowel invloeden van Glenn Hughes als van Led Zeppelin terug.

Hallelujah is het hoogtepunt van het album. Een energiek fuzzend nummer met een razende versnelling compleet met uitzinnig jankend gitaarspel. Een beukend jubelend nummer!

Na het loodzwaar rockende Saint Or Fool sluit Jared zijn album af met Out Of Time. Een Grunge-achtig nummer met Pearl Jam trekjes.

Dit nieuwe album van Jared James Nichols laat je, na beluistering, achter met smeulende suizende en piepende oortjes van genot!

Tracks:
01. My Delusion
02. Easy Come, Easy Go
03. Down The Drain
04. Hard Wired
05. Bad Roots
06. Skin ‘n Bone
07. Long Way to Go
08. Shadow Dancer
09. Good Time Girl
10. Hallelujah
11. Saint or Fool
12. Out Of Time

Website: https://www.jaredjamesnichols.com/

Tour:
13 juni:  De Boerderij – Zoetermeer (w/ The Winery Dogs)