Review: Jaime Wyatt – Feel Good

 

Jaime Wyatt - Feel Good

Jaime Wyatt – Feel Good
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Singer-songwriter Jaime Wyatt uit Nashville heeft al een turbulent leven achter de rug. Zo was zij hevig verslaafd aan de heroïne en belandde zij acht maanden in de gevangenis nadat zij haar drugsdealer had beroofd. Ook kwam zij uit “de kast” en liet openlijk haar lesbische gevoelens horen.

Op jonge leeftijd kreeg zij een platencontract bij het Lakeshore label. Eén van haar songs verscheen op de soundtrack van de film Wicker Park. Een veelbelovend begin dus maar doordat de platenindustrie op dat moment totaal instortte werd haar contract ontbonden.

In 2017 verscheen haar debuutalbum ‘Felony Blues’ waarop ze begeleid werd door de band van Shooter Jennings. Haar “criminele verleden” komt in de songs op dat album ruim aan bod.

Nu is er haar derde album, dat geproduceerd werd door Adrian Quesada van the Black Pumas. Hoewel Jaime Wyatt te boek staat als een country/roots zangeres laat zij op haar nieuwe album horen, dat zij ook een prima soulzangeres is.

Dat is gelijk al te horen in het broeierig stuwende World Worth Keeping waarin haar getergde zang ergens tussen Amy Winehouse en Dusty Springfield in zit. Een heerlijk Memphis soul-achtig nummer met gruizig knarsend gitaarwerk van Ryan Smith.

Ook het warm deinende Feel Good is soulvol voorzien van een Burt Bacharach-achtig geluid waarin de krachtige indringende stem van Jaime prima tot zijn recht komt. Back To The Country doet flink aan Sweet Home Alabama denken waardoor er een soulvol Southern Rock nummer ontstaat.

Na de romnige soul van Love Is A Place volgt de smachtende soulballad Hold Me One More Time. Een nummer met een bluesy geluid, ook door de rauw schurende gitaar van Ryan Smith. Where The Damned is een schitterende breekbare ballad met stemmige strijkers.

In Fugitive wordt de soul vermengd met rootspop met een intiem swingend resultaat. Butch Walker is als gastzanger te horen in de hemels deinende roots van Ain’t Enough Whiskey. Het weemoedig stuwende Moonlighter sluit het album af.

Een prima nieuw album van Jaime Wyatt met een uiterst geslaagde mix van soul en roots muziek!

Tracks:
01. World Worth Keeping
02. Feel Good
03. Back To The Country
04. Love Is A Place
05. Hold Me One Last Time
06. Where The Damned Only Go
07. Althea
08. Fugitive
09. Jukebox Holiday
10. Ain’t Enough Whiskey
11. Moonlighter

Website: https://www.jaimewyatt.com/