Review: Jack J. Hutchinson – The Hammer Falls

 

Jack J. Hutchinson - The Hammer Falls

Jack J. Hutchinson – The Hammer Falls
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Earache Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Britse zanger-gitarist Jack J. Hutchinson is zo’n artiest waar heel moeilijk een muzikaal label op te plakken is. Je kan bij hem zowel spijkerharde bluesrock als meer metal gerichte rock tegenkomen.

Samen met bassist Lazarus Michaelides en drummer Felipe Amurim heeft Jack op zijn nieuwste album gekozen voor de rock kant. En wel stevige rock met invloeden, die vooral uit de 80’s metal vandaan lijken te komen zoals Blue Öyster Cult, Boston, Thin Lizzy en Guns N’ Roses.

In de opener van het album Straight To Hell hoor je nog bluesrock invloeden terug in een zeer log rockend nummer waarin ook ruimte is voor melodieuze geluiden a la Metallica.

Het schurend pompende The Hammer Falls vertoont de nodige Blue  Öyster Cult. Een nummer met hard priemend gitaarspel van Jack. Angel Of Death is een ingetogen metal ballad, die stevig genoeg is (via de schurende riffs) om de metalfans tevreden te houden.

Vervolgens beukt Halo er op volle kracht op los. Ongenadig pompend met psychedelische geluiden via de koortjes. Na een AC/DC-achtig intro volgt het broeierig pompende Call Of The Wild met zeer fraai Thin Lizzy-achtig gitaarwerk. The Ravens Crow klinkt zeer donker en dreigend, mede door Jack’s grommende zang en zijn modderige gitaarriffs.

World On Fire is het beste nummer van het album. Een nummer waarin Jack ‘Jailbreak’(Thin Lizzy) vermengt met een Guns N’ Roses-achtige smerigheid.

Liefhebbers van hardrock met een 80’s geluid kunnen niet om dit album heen!

Tracks:
01. Straight To Hell
02. The Hammer Falls
03. Down By The River
04. Angel Of Death
05. Halo
06. Call Of The Wild
07. Gunslinger
08. The Ravens Crow
09. What Doesn’t Kill You (Only Makes You Stronger)
10. World On Fire

Website: https://jackjhutchinsonmusic.com/