Review: Jack J Hutchinson – Battles

 

Jack J. Hutchinson - Battles

Jack J Hutchinson – Battles
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Metal liefhebbers die niet vies zijn van melodieuze metal en nu-metal opgelet! Met het nieuwe album van de Londense zanger-gitarist Jack J Hutchinson haal je namelijk een prima album in huis, dat aan al deze omschrijvingen voldoet.

Samen met Billy Hammett (drums) en producer Josiah J. Manning (bas) opent Jack het album op een moddervette wijze met Constellations. Een stevig pompend nummer  vol met grimmige riffs en gillend gitaarwerk waarbij de ijle zang van Jack af en toe aan Ozzy Osbourne doet denken.

Days Are Gone ploegt daarna verpletterend loom verder op een donkere Sabbath wijze. Na het grimmige Bullets is het de beurt aan de ballad Road To Hell waarin een Southern Rock sfeertje hangt. Running On Empty gaat vervolgens al hoekig rockend meer de AC/DC kant op. Rip It Up is een opwindende energieke pomper met razend gitaarwerk.

Love Is The Law klinkt luchtig er en daardoor zelfs hitgevoelig. Don’t Let The Fuckers Get You Down en Overdive behoren tot de venijnige rockers van het album. Jack sluit het album af met de Bryan Adams-achtige ballad Stay With Me.

Het nieuwe Jack J Hutchinson album hoort in de collectie van elke melodieuze/nu-metal liefhebber thuis!

Tracks:
01. Constellations
02. Days Are Gone
03. Bullets
04. Road To Hell
05. Running On Empty
06. Rip It Up
07. Love Is The Law
08. Don’t Let The Fuckers Get You Down
09. Overdrive
10. Stay With Me

Website: https://jackjhutchinsonmusic.com/