Review: Ivor S.K. – Mississippi Bound

 

Ivor S.K. - Mississippi Bound

Ivor S.K. – Mississippi Bound
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het vroege werk van Ry Cooder opgelet! Het derde album van de Australische singer-songwriter Ivor S.K. (= Ivor Simpson-Kennedy) bevat namelijk vijftien nummers, die via hun broeierige bluesy geluid meer dan eens aan Ry Cooder doen denken. Niet alleen Ry Cooder trouwens want er hangt ook een rauw Delta Blues geluid in de meeste nummers en door zijn doorleefde snauwzang duiken ook Tom Waits invloeden op.

De tegenwoordig in New Orleans verblijvende Ivor S.K. speelde alle instrumenten op dit album en produceerde het album zelf.

Het album wordt geopend met Mississippi Bound. Een luchtig swingend nummer met een ska-achtige swing en sprankelend gitaarwerk. Dit nummer deed mij denken aan de vergeten Johnny G. I Don’t Roll gaat daarna de Delta Blues kant op via een broeierig nummer met sfeervol snijdend slidegitaarspel.

Get Up is een lui en zweterig groovend bluesnummer met een prima stuwende boogie overgang. Het intiem sprankelende Talkin’ Shit Again klinkt als een mix van Ry Cooder en Tow Waits. Na de zacht stampoende blues Kiss On My Blues gaat het hoekig swingende Sex Drugs & Cigarettes wederom de Ry Cooder kant op.

De schrapende slidegitaar van Ivor S.K. staat centraal in het bonkende en stuwende Wheelin’. Door het sprankelende gitaarspel klinken zowel 100 Dollar Bills als Sweet ‘n’ Low als het betere vroege Ry Cooder werk. No Friend Of Mine is vervolgens een intieme akoestisch groovende blues.

Het absolute prijsnummer van dit album is de afsluiter Dead Pig, een ongepolijst funky stampende blues.

Mississippi Bound is een heerlijk broeierig, rauw, en soms intiem, bluesalbum. Voer voor de liefhebbers van Ry Cooder en Delta Blues!

Tracks:
01. Mississippi Bound
02. I Don’t Roll
03. Get Up
04. Talkin’ Shit Again
05. Kiss On My Blues
06. Sex Drugs & Cigarettes
07. Wheelin’
08. Taste Your Lips
09. 100 Dollar Bills
10. Tomorrow Night
11. Down The Road
12. Slow Down
13. Sweet ‘n’ Low
14. No Friend Of Mine
15. Dead Pig

Website: http://www.ivorsk.com/home