Review: Hurricane Ruth – Live At 3rd And Lindsley

 

Hurricane Ruth - Live at 3rd And Lindsley

Hurricane Ruth – Live At 3rd And Lindsley
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ruth La Master, oftewel Hurricane Ruth, doet haar artiestennaam op haar nieuwe live album wederom alle eer aan. Zij is rauw, energiek en sensueel en blaast, als een ware orkaan, het publiek tijdens deze registratie van haar optreden compleet omver.

Als dan ook nog een blijkt dat ze een uitstekende band tot haar beschikking heeft Tom Hambridge (drums), Scott Holt (gitaar), Nick Nguyen (slidegitaar), Calvin Johnson (bas) en Lewis Stephens (keyboards) is hier zeker sprake van een subliem livealbum.

Hurricane en haar band gaan er gelijk rauw rockend tegenaan in Roll On Sister. Hurricane blijkt in dit nummer een Tina Turner (in haar Ike periode) achtige rauweheid en energie te hebben en Nick Nguyen levert vlammend slidegitaarwerk af. Een prima ongeremd nummer!

Hard Rockin’ Woman is een ongepolijst pompende shuffle met dezelfde energie en wederom uitmuntend slidegitaarspel. Hurricane doet de songtitel hier alle eer aan.

Het gas gaat daarna even los in de loom pompende shuffle What You Never Had met een heerlijk soulorgel van Lewis Stephens en schurend bijtend gitaarwerk van Scott Holt.

Dirty Blues is vervolgens een swamp-achtig broeierig nummer a la Steamy Windows van Tony Joe White. Dat geluid is ook terug te horen in het al even broeierige I’ve Got To Use My Imagination, een cover van de soulklassieker. Faith In Me is een intieme slowblues met zacht swingend pianospel en sfeervol priemend gitaarwerk. Slow Burn brandt inderdaad langzaam maar zeer overtuigend.

De zang van Hurricane klinkt zeer intens in de zeer intieme soulblues Cry Like A Rainy Day. As The Years Go Passing By is het hoogtepunt van dit album. Een duet met gastzanger Jimmy Hall, die ook nog eens zijn harmonica hard laat huilen. De doorleefde zang van Hall past perfect in combinatie met de enorme vocale kracht van Hurricane. Jimmy Hall blijft nog even om zijn harmonica hard te laten brullen in de sompig stampende shuffle Make Love To Me.

Na een intro van de desolaat schurende slidegitaar van Nick Gguyen opent Far From The Cradle. Een nummer met zeer sensuele zang van Hurricane en de huilende slidegitaar in de hoofdrol

De afsluiter Dance Dance Norma Jean is opgedragen aan Hurricane’s moeder en dat is, als je deze onstuitbare boogie beluistert, ook een zeer pittige dame.

Een subliem live album van de blues wervelwind Hurricane Ruth!

Tracks:
01. Roll Little Sister
02. Hard Rockin’ Woman
03. What You Never Had
04. Dirty Blues
05. Faith in Me
06. Slow Burn
07. Cry Like a Rainy Day
08. Barrelhouse Joe’s
09. As the Years Go Passing By
10. Make Love to Me
11. I’ve Got to Use My Imagination
12. Like Wildfire
13. Far From the Cradle
14. Dance Dance Norma Jean

Website: https://hurricaneruth.com/home