Review: Hubert Dorigatti – The Nashville Sessions

 

Hubert Dorigatti - The Nashville Sessions

Hubert Dorigatti – The Nashville Sessions
Format: CD (EP) – Digital / Label: Appaloosa Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Wanneer een EP vijf heerlijke nummers bevat is er duidelijk sprake van “ik wil meer!”. Dat is dan ook zeker het geval bij de EP The Nashville Sessions van de Italiaanse singer-songwriter Hubert Dorigatti uit de Dolemieten.

Hij heeft al een enorme lijst met albums achter zijn naam staan, ook met bands als the Black Cat Blues Department, Tricycle en T.mo.

Zijn nieuwe EP werd in Nashville opgenomen met producer Zack Allen (o.a. Buddy Guy, Taj Mahal en Keb’ Mo’) en met muzikanten als Anton Nesbitt (bas), Marcus Finnie (drums), Rob McNelly (gitaar), Kenny Greenberg (gitaar) en Mike Rojas (Hammond B3).

Op de EP vijf nummers, die variëren van rauwe blues tot intieme soulblues.

Het eerste nummer, Low Down, opent met rauw schurend bluesgitaarspel waarna het als een broeierig lui groovend nummer verder gaat. Hubert heeft een prima rauwe strot, die bij vlagen aan Huey Lewis doet denken. Het nummer wordt oogesierd door snijdend slidegitaarspel.

Het luie en ontspannen Whiskey Drinkin’ Woman klinkt als een mix van JJ Cale en Keb’ Mo’ met een branderig warm geluid, een losjes deinend ritme en wederom snijdend slidegitaarspel. De galmende bluesballad You Are My Road trekt richting Fleetwood Mac (de Peter Green periode) en Snowy White.

In het losjes groovende Freedom begeeft Hubert zich op het Betty Wright-achtige soulpad. When The Music Is Over is een sfeervolle ballad en tevens het laatste nummer van de EP.

Een zeer aangename EP van Hubert Dorigatti, die reikhalzend doet uitkijken naar zijn volgende album.

Tracks:
01. Low Down
02. Whiskey Drinkin’ Woman
03. You Are My Road
04. Freedom
05. When The Music Over

Website: Facebook