Review: Horojo Trio – Set The Record

 

Horojo Trio - Set The Record

Horojo Trio – Set The Record
Format: CD – Vinyl LP / Label: Stony Plain Records
Release date: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hoewel we hier te maken hebben met het debuutalbum van het Canadese Horojo Trio hebben we absoluut niet te maken met nieuw muzikaal talent. Het trio bestaat namelijk uit een drietal zeer ervaren muzikanten, namelijk gitarist JW-Jones, die al een indrukwekkende solocarriere achter de rug heeft, drummer Jamie Holmes, die op albums van JW-Jones mee deed en de relatief onbekende zanger-toetsenist Jeff Rogers.

Vooral Jeff Rogers zorgt voor een zeer prettige verrassing aangezien hij over een zeer aangename soulvolle, doorleefde stem beschikt.

De elf nummers op dit album zijn verdeeld tussen blues- achtige nummers en soulvolle nummers.

De opener Man Of Steel hoort in de blueshoek thuis. Een vlammende bluesy rocker met krachtig priemend gitaarwerk van JW-Jones en de zeer soulvolle zang van Jeff Rogers. Running is een broeierig groovend nummer waarin het bluesgehalte vooral afkomstig is van de vlammende gitaar.

Het schurend groovende Ragman’s Blues heeft in de verte wat weg van Lonnie Mack’s Satisfy Suzie. Een nummer met losjes swingend pianospel en bijtend guitaarwerk. Give And Take is een funky bluesnummer waarin JW’s bijtende gitaar centraal staat.

De soulvolle kant van het trio is te horen in het zonnig swingende A Little Goes A Long Way waarin Jeff Rogers’ zang prima tot z’n recht komt.

Set The Record Straight gaat de funkkant op met een broeierig geluid. In het intieme Stay Crazy duikt het geluid van het legendarische Hi label op. The Night is een zeer intiem en vooral zeer soulvolle ballad in de beste Donny Hathaway traditie. De losjes funkende drums van Jamie Holmes vormen de basis voor het groovende Something You Should Know.

De afsluiter Real Deal is een vurige bluesrocker, die overgaat in intiem zwevende blues.

Je kan aan dit debuutalbum horen dat we hier met zeer ervaren muzikanten te maken hebben. Een heerlijke mix van blues en soul!

Website: https://horojotrio.com/music

Horojo Trio - Set The Record - back