Review: Hilary Watson – Taking My Time

 

Hilary Watson - Taking My Time

Hilary Watson – Taking My Time
Format: CD (EP) – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Voor velen zal deze EP de eerste kennismaking zijn met de Amerikaanse singer-songwriter Hilary Watson. Toch is deze artieste uit Zuid-Carolina al jaren actief. Zij begon als soloartieste in de Christian Music hoek en maakte daarna deel uit van het duo Hilary & Kate waarmee ze Americana speelde met een flinke Celtic invloed.

Nu is er dan haar EP ‘Taking My Time’, geproduceerd door Omar Velasco,  waarop zij laat horen dat zij flink door de soulmuziek is beïnvloed. En dan met name door de soul van bijvoorbeeld Curtis Mayfield en Dusty Springfield.

Door haar omfloerste krachtige stemgeluid vertoont de zang van Hilary flink wat overeenkomsten met die van Sharleen Spiteri van de band Texas. En het geluid van Texas heeft ook wat sporen achtergelaten bij Hilary.

De EP opent met het intiem deinende I Dream About You. Een zwoel en soulvol nummer waarin voor het eerst de Curtis Mayfield en Texas invloeden opduiken. Daarna volgt de energiek groovende soul van Stick Around, dat in de verte aan Traffic’s Feelin’ Alright?  doet denken.

Taking My Time gaat meer de Americana kant op maar wel met een constant aanwezige funky basis en een prachtig huilende pedal steel van Jessie Siebenberg. Funny Thing mixt Americana en soul op een lekker romige wijze waarna het broeierige groovende Tell Me Why aan de Memphis opnames van Dusty Springfield doen denken

Met het intieme en soulvolle Tell Me Love wordt de EP afgesloten.

Een EP, die de fans van Texas en intieme soulvolle muziek zeer zeker zal aanspreken!

Tracks:
01. I Dream About You
02. Stick Around
03. Taking My Time
04. Funny Thing
05. Tell Me Why
06. Tell My Love

Website: https://hilarywatsonmusic.com/