Review: Highway Natives – West Of The Blindside

 

Highway Natives - West Of The Blindside

Highway Natives – West Of The Blindside
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: RoadWorn Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw duikt er een Amerikaanse band op, die de Southern Rock in ere wil houden. Dit keer de band Highway Natives uit Nashville bestaand uit Brandon Moore (zang, gitaar), Jordan Miller (gitaar, zang), Matt Drummey (sologitaar), Artie Scarazzo (bas) en Arthur Stover (drums, percussie).

Op hun debuutalbum is de Southern Rock op een prima wijze vermengd met Roots Rock, uiteraard met de nodige countryinvloeden en songs waarin whiskey, kogels en stieren niet ontbreken.

Ze starten hun album met Doghouse. Een stevig, lui pompend Rootsrock nummer waarin de Southern Rock altijd nabij is via het vlammende bijtende gitaarspel. Qua stijl zit dit nummer grofweg ergens tussen Lynyrd Skynyrd en .38 Special in.

Cold Feet gaat vervolgens meer de soulvolle lome kant op waardoor het geluid van de vergeten Cate Brothers Band opduikt. Het gitaarwerk doet aan the Allman Brothers Band denken. When I Drink Whiskey is stuwende kroegswinger met hard snijdend twanggitaarwerk.

Lincoln County Line gaat de kant van de meer verzorgde Roots Rock op met een sprankelend en intiem geluid. The Lens is een melancholieke ballad met een belangrijke rol voor de fiddle van Paton Goskie. Diens fiddle krast weemoedig in het donker schurende Engrave, dat het intro is voor A Bullet With My Name. Een al even donker en hard schurend rocknummer.

De afsluiter van het album is het broeierig groovende The Bull met zijn schurende rauwe gitaarriffs.

Highway Natives zijn een aanwinst voor het alsmaar groeiende Southern Rock kamp!

Tracks:
01. Doghouse
02. Cold Feet
03. When I Drink Whiskey
04. Lincoln County Line
05. The Lens
06. Engrave
07. A Bullet With My Name
08. The Bull

Website: https://www.highwaynatives.com/