Review: Hendrikse – Only The Songs Remain

 

Hendrikse - Only The Songs Remain

Hendrikse – Only The Songs Remain
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Long Roads Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Soms is het leven snoeihard! Singer-songwriter Rob Hendrikse ondervond dat toen hij de diagnose “terminale longkanker” kreeg in mei 2023. Nadat hij deze diagnose verwerkt had stond er één ding hoog op zijn bucketlist. Hij wilde dolgraag zijn eigen nummers op vinyl uitbrengen. En met de hulp van crowdfunding heeft hij dat nu gedaan!

Rob Hendrikse speelde vanaf 2009 zo’n 1000 shows, ook met zijn Hendrikse Xperience. Zijn album ‘A Good Day For The Blues’ uit 2021 (o.a. met Rob Orlemans) werd in dat zelfde jaar genomineerd voor een Dutch Blues CD Award.

En nu dus een dubbelaar met nummers uit 2016 tot en met nu. Uiteraard is dit album, gezien de omstandigheden, een zeer indrukwekkend album geworden. Een album waarop Rob afwisselend ingetogen en breekbaar klinkt maar ook krachtig (blues) rockend.

Rob opent het album met de lome Warren Zevon-achtige rocker The Outlaw Song met zijn doorleefde donkere stem en bijtend priemend gitaarwerk. Your Arms Will Keep Me Warm is daarna een warm deinend nummer met een brullende bluesharmonica. The Ballad Of A Damned Man is een voorbeeld van één van de indringende ballads op dit album.

De meest indrukwekkende ballad is Like A Railroad. Een countryrock ballad met een Wild Horses (Stones)-achtige sfeer. Rob zingt “my spirit will never die” en “my music never dies” en bezorgt mij hierdoor de nodige kippenvel.

Er wordt ook rauw gerockt zoals in de smerige bluesrocker I’m A Hound Dog, smerig in de beste Red Devils traditie. Ook A Good Day For The Blues is een rauwe pompende bluesrocker. Down The Long Road is voorzien van een stevige fuzzlaag en een lomp boogie eind.

De hemelse bluesrockballad City Or A Ghost Town past thuis in het bluesgeluid van Gary Moore en Snowy White.

Nadat Fly Away een uitnodiging is om op een prettige wijze de hemel binnen te vliegen besef je het pas echt! Rob Hendrikse heeft het hem geflikt! Hij heeft een zeer indrukwekkend album uitgebracht!

Ik maak een zeer diepe buiging voor Rob en kan hem alleen nog maar alle sterkte toewensen!

Website: https://hendriksemusic.24uurshop.nl/

Hendrikse - Only The Songs Remain CD BACK