Review: Hawkwind – We Are Looking In On You

 

Hawkwind - We Are Looking In On You

Hawkwind – We Are Looking In On You
Format: 2CD / Label: Cherry Red Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Britse spacerockband Hawkwind is eenvoudigweg niet kapot te krijgen. Ook al zit er nog maar één oerlid (Dave Brock) in de band. Nog altijd schieten de laag overvliegende synthesizer scheuten over en rockt de band bedwelmende log door.

Op dit nieuwe dubbelalbum vind je liveopnames van hun meest recente Britse optredens.  Daarbij uiteraard de nodige Hawkwind klassiekers uit hun rijke verleden en een aantal nummers van het in 2021 verschenen album ‘Somnia‘.

De band bestaat momenteel uit Dave Brock (zang, gitaar), Richard Chadwick (drums), Magnus Martin (gitaar, keyboards, zang), Doug MacKinnon (bas) en Tim “Thighpaulsandra” Lewis (keyboards, synthesizer).

Hawkwind komt luidruchtig vanuit het heelal binnen zweven via de massief pompende spacerocker Magnu, dat vol zit met kreunende spacegitaarriffs, zwalkende synthesizers en een geluid dat klinkt als een voortdurende spacezandstorm.

Cave Of Phantom Dreams komt van het Somnia album en is een dromerig space ambientnummer met gedeclameerde teksten. Dit nummer gaat over in Unsomnia, een zeer broeierig nummer met een zware fuzzbas en een donkere synthesizerlaag.

Na een bedwelmende intro gaat Hawkwind in Uncle Sam’s On Mars over op een massieve en daardoor ook bedwelmende spacerocker waarbij de invloed van een band als Gong niet onvermeld mag blijven. Spirit Of The Age is een grimmig pompend nummer en Right To Decide een meedogenloos log rockend nummer.

Levitation is een ware Hawkwind klassieker, zeer zwaar fuzzend met gierend gitaar- en synthesizerwerk. Brainstorm is het beste als space garagerock te omschrijven. Super smerig en super zwaar!

Neurons gaat ietsjes meer de kant van Todd Rundgren’s Utopia op. Het oudje, maar goudje, Hurry On Sundown is in een folky akoestisch jasje gestoken en klinkt nog steeds lekker.

Born To Go en Star Explorer zijn beiden beukende, stomende, spacerockers en de bizarre Tom Jones cover It’s Not Unusual verzuipt in de bliepende spacekitsch.

Het zwaar bedwelmende The Watcher sluit dit live album af.

Een uitstekend live album dat bewijst dat Hawkwind nog steeds in topvorm is en de ware meesters van de Spacerock zijn!

Tracks:
CD 1
01. Magnu
02. Cave of Phantom Dreams
03. Unsomnia
04. Uncle Sam’s On Mars
05. USB1
06. Spirit Of The Age
07. It’s Only A Dream
08. Peace
09. Right To Decide

CD 2
01. Levitation
02. Brainstorm
03. Neurons
04. In The Beginning
05. Hurry On Sundown
06. Born To Go
07. Star Explorer
08. Space Is Deep
09. It’s Not Unusual
10. The Watcher

Website: http://www.hawkwind.com/