Review: Hartmann – Get Over It

 

Hartmann - Get Over It

Hartmann – Get Over It
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Soul Food Records – Sonic 11 Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Al tien albums lang is de Duitse band Hartmann een gevestigde naam binnen de melodieuze metalkringen. De band rond zanger en gitarist Oliver Hartmann debuteerde in 2005 met het album ‘Out In The Cold’ en bestaat momenteel, naast Oliver Hartmann, uit Armin Donderer (bas), Mario Reck (gitaar) en Markus Kullmann (drums).

Hun nieuwste album werd mede geproduceerd door de van Avantasia, Kamelot en Beyond The Black bekende Sascha Paeth en staat vol met melodieuze hardrock waarin de invloed van David Coverdale’s Whitesnake behoorlijk aanwezig is. Dat houdt dus in dat er in vrijwel elk nummer een flink soulvol en soms bluesy geluid te horen is.

Zoals in de opener Remedy. Een stevig riffend nummer met hard snijdend gitaarwerk en Coverdale-achtige zang. Ook in het meer melodieuzere One Step Behind is het geluid van Coverdale flink te horen in een nummer met heerlijk priemend en gillend gitaarwerk.

What You Give Is What You Get is een venijnige funky groovende rocker met een fraai sfeervol melancholisch intro. In het hoekige en losjes rockende The Gun zorgt de bijtende gitaar voor een bluesy sfeertje. Get Over It is een broeierige Classic rocker met een fel riffend refrein en af en toe opduikende ‘Don’t Fear The Reaper’ achtige gitaarriffs.

Er is ook flink ruimte voor intieme ballads en mid-temponummers. In Another Life is een zwevende ballad met een krachtig rockend refrein en intens huilend gitaarwerk. In zowel Can’t Keep Away From You als Stay True To Me duiken Bryan Adams invloeden op.

Het album wordt afgesloten met het zonnig deinende, en licht folkie, When We Were The Young.

Opnieuw bewijst de band Hartmann, dat zij tot de top van de Europese melodieuze metal behoort! Een aanrader voor de liefhebbers van het betere melodieuze metal werk!

Tracks:
01. Remedy
02. One Step Behind
03. In Another Life
04. What Yoou Give Is What You Get
05. The Movie’s End
06. Just Drive
07. The Gun
08. Can’t Keep Away From You
09. Get Over It
10. Stay True To Me
11. When We Were The Young

Website: https://oliverhartmann.com/en/