Review: H.E.A.T. – Force Majeure

 

H.E.A.T. - Force Majeure

H.E.A.T. – Force Majeure
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: earMUSIC
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Gelukkig zijn er in het melodieuze metal genre ook nog bands, die hun melodieuze geluid koppelen aan een stevig rock geluid. En die albums uitbrengen waarop gepolijste ballads ontbreken! Eén van die bands is het Zweedse H.E.A.T., die al sinds 2009 actief is.

Hun eerste zanger Kenny Leckremo is weer in de band teruggekeerd en daar moeten we met zijn allen blij om zijn want deze zanger heeft een stem, die ergens tussen David Coverdale en Ronnie James Dio in zit. De rest van de band bestaat uit Dave Dalone (gitaar), Jona Tee (keyboards, orgel), Jimmy Jay (bas) en Don Crash (drums).

Alles klopt op hun nieuwe album ‘Force Majeure’! Stevig pompende rock met invloeden vanuit de Dio, Rainbow en Whitesnake hoek met uitstekende zang, vlammend gitaarwerk en een zeer solide ritmesectie.

Na een donker begin knalt de band er gelijk stevig en melodieus op los on Back To The Rhythm. Een Whitesnake-achtig nummer met messcherp gierend gitaarspel.

Ook Nationwide is een energieke stuwende rocker met de beste elementen van Rainbow/Dio. Opnieuw voorzien van weergaloos gierend gitaarwerk.

Het ongenadig riffende Hollywood trekt ietsjes richting Motley Crue gevolgd door het loom pompende Harder To Breathe waarin de nadruk op de melodieuze kant van band ligt. Een ballad is ook aanwezig maar dan één in een Whitesnake stijl, One Of Us. De zang van Kenny Leckremo klinkt hier fantastisch!

Vervolgens is Hold Your Fire weer een stuwend riffend nummer.

In Paramount lijken vreemd genoeg Big Country invloeden verwerkt en deze gaan prima samen met de pompende rock.

Demon Eyes is een uitzinnig energieke rocker, die op volle snelheid voorbij raast en waarin Kenny Leckremo bewijst dat hij een zanger van een Ronnie James Dio-achtige klasse is. De invloeden van Rainbow zijn volop aanwezig in de broeierig pompende afsluiter Wings Of An Aeroplane.

Het nieuwe H.E.A.T. album is een zeer overtuigend, en vooral zeer stevig, melodieus metal album geworden! Verplichte aanschaf voor de fans van dit genre!

Tracks:
01. Back To The Rhythm
02. Nationwide
03. Tainted Blood
04. Hollywood
05. Harder To Breathe
06. Not For Sale
07. One Of Us
08. Hold Your Fire
09. Paramount
10. Demon Eyes
11. Wings Of An Aeroplane

Website: https://www.heatsweden.com/