Review: Gyasi – Pronounced Jah-See

 

Gyasi - Pronounced Jah-See

Gyasi – Pronounced Jah-See
Format: CD – Vinyl LP / Label: Alive Naturalsound Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Glamrock is weer helemaal terug! Als het aan Gyasi ligt tenminste…

Deze artiest, geboren als Gyasi Heus in West Virginia, laat op zijn nieuwe, derde album, een geluid horen waarin vooral David Bowie en Marc Bolan’s T.Rex de boventoon voeren, af en toe aangevuld met invloeden als Gary Glitter, the Hives en The White Stripes.

De flamboyante Gyasi zat in het verleden in de band Sara Rachele & The Skintights en is daarna dus volop aan de glamrock geslagen.

Een goed voorbeeld van zijn geluid is Burn It Down. Een smerige hoekige glamrocker vol met fuzzende gitaarriffs en een snijdende Mick Ronson-achtige sologitaar.

De Glitter beat wordt al donderend ingezet in Tongue Tied, dat mede daardoor klinkt als een mix van T .Rex en Gary Glitter. Daarnaast is er ook nog een bluesy harmonica te horen.

Het semi-akoestische Androgyne opent met de vraag “Are you a transverstite?” en is een Marc Bolan-achtig nummer met lichte blues trekjes.

Black Strap is één van de vele krachtige rockers op het album. Een nummer met zwaar schrapend gitaarwerk en een White Stripes-achtige rauwheid. Ook Feed Your Face is zeer krachtig met een aanstekelijk geluid en snijdend gitaarwerk.

De David Bowie invloeden zijn volop te beluisteren in de hoekige glamrocker Fast Love, dat aan zowel The Jean Genie als aan Rebel Rebel doet denken, en de gruizge glamrocker Kiss Kiss.

Het prijsnummer van het album is de zeer krachtige rocker Sword Fight met een grof fuzzende bas en een fel garagerock geluid (denk richting the Hives).

Als alle huidge glamrock net zo lekker klinkt als op dit nieuwe Gyasi album mag deze muziekstroming wat mij betreft weer helemaal terugkomen. Ik ga alvast weer op zoek naar mijn plateauzolen.

Tracks:
01. Burn It Down
02. Tongue Tied
03. Androgyne
04. Black Strap
05. All Messed Up
06. Little Tramp
07. Feed Your Face
08. Walk On
09. She Don’t Care
10. Fast Love
11. Kiss Kiss
12. Godhead
13. Sword Fight

Website: https://www.alive-records.com/