Review: Gwyn Ashton – Mojosoul

 

Gwyn Ashton - Mojosoul

Gwyn Ashton – Mojosoul
Format: CD – Digital / Label: Fab Tone Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het tiende album van de Britse (geboren in Australië) zanger-gitarist Gwyn Ashtonis een éénmans album geworden waarop Gwyn zingt, gitaar speelt en de footdrums bedient. Het merendeel van de nummers is akoestisch. Op twee nummers na. De eerste elektrische song, By Your Side, opent het album op een Son House-achtige bonkende manier met Gwyn’s doorleefde rauwe zang en zijn  hard schurende elektrische gitaar.

Ook Allergic To Love is elektrisch. Een zeer broeierige schurend pompende rocker. Het stuwende Vanish Into Thin Air bewijst dat de akoestische kant van Gwyn Ashton niet minder krachtig klinkt. Integendeel want dit nummer stuwt net zo rauw en krachtig als in de elektrische nummers. Een nummer met lichte “I Wish You Would” trekjes.

No More klinkt donker en schurend als Led Zeppelin in hun folk-rock nummers. Gwyn’s slidegitaar klinkt hier zeer grimmig. De iniemere kant van Gwyn is te horen in het Donovan-achtige, dus folky Yesterday’s Me (Cool Cool Water) en de psychedelische folk van The Perfect Day To Sing The Blues.

The Blues Should Take A Holiday is een “back to basics” bluesnummer met ongepolijst zwiepend gitaarspel. 12,000 Miles From Home bewijst nogmaals dat de akoestische kant van Gwyn Ashton net zo gemeen en hoekig klinkt als zijn elektrische kant.

Gwyn Ashton laat wederom horen dat hij een zeer begenadigde blues (rock) gitarist is op zijn uitstekende nieuwe album.

Tracks:
01. By Your Side
02. Vanish Into Thin Air
03. No More
04. Take Your Medication
05. Allergic To Love
06. Yesterday’s Me (Cool,CoolWater)
07. The Blues Should Take A Holiday
08. The Ballad of GwynAshton
09. 12,000 Miles From Home
10. The Perfect Day To Sing The Blues

Website: https://www.gwynashton.com/