Review: Gurf Morlix – Melt Into You

 

Gurf Morlix - Melt Into You

Gurf Morlix – Melt Into You
Format: CD – Digital / Label: Rootball Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Gurf Morlix is een gerenomeerde zang-gitarist uit Austin, Texas, die vooral bekend is als producer van Americana acts als Lucinda Williams, Ray Wylie Hubbard en Mary Gauthier. Het is dan ook niet voor niets dat Gurf werd opgenomen in zowel de Buffalo Music Hall Of Fame als de Austin Music Hall Of Fame.

Hij heeft al vijftien solalbums achter zijn naam staan en met zijn nieuwe release ‘Melt Into You’ maakt Gurf opnieuw een verpletterende indruk.

Dat komt vooral door de constant aanwezige zinderende spanning, die er in de nummers van dit album zit. Gurf bespeelt trouwens alle instrumenten zelf op dit album.

De opener van het album, Switchblade Smile is een broeierige luie rocker, die qua sfeer en melodie ergens tussen de swamprock en het geluid van Warren Zevon en Moon Martin in zit. Melt Into You is een struikelend stuwend nummer met een zeer broeierig fuzzend geluid, compleet met schurend bluesy gitaarwerk. Beautiful Sad Face is een intiem zwevende bluesballend met warm galmend gitaarwerk.

De sfeer is in Spare Change schurend en broeierig, gevolgd door het donkere en traag bonkende Sand, dat voorzien is van een Oosters psychedelisch geluid. Last Days Of The Dinosaur stampt donker voort in een zweterig bluesy nummer.

In het hoekig rockende In The Name Of Love duikt opnieuw de invloed van Warren Zevon op. De galmende en broeierige ballad A Meaningless Life sluit het album af.

Het nieuwe album van Gurf Morlix maakt een behoorlijk verpletterende broeierige indruk!

Tracks:
01. Switchblade Smile
02. Melt Into You
03. Beautiful Sad Face
04. Spare Change
05. Nothin’ Burns Like The Cold
06. Sand
07. Last Days Of The Dinosaur
08. In The Name Of Love
09. A Meaningless Life

Website: https://www.gurfmorlix.com/