Review: Gumbo Kings – In The Dark

 

The Gumbo Kings - In The Dark

Gumbo Kings – In The Dark
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Gumbo is een overheerlijke stoofpot met gamba’s en worst uit New Orleans. En het is goed om te weten, dat we er nu ook een Nederlandse variant van hebben. Die wordt je aangeboden door de Haarlemse-Amsterdams band Gumbo Kings. Hun gumbo bestaat vooral uit zeer broeierige, haast swamprock-achtige, bluesy muziek met ruimte voor ingrediënten als soul, surf en latino rock.

De band bestaat uit Boy Vielvoye (zang, bluesharp), Marc “Magic Johnson” Jansen (gitaar, zang), “St. Thomas” Hanenburg (keyboards), Jonne Venmans (bas) en ex-Caro Emerald drummer Remon Hubert.

De opvolger van het ‘Gumbo Kings’ album opent met de broeierig groovende swamprock van Waiting For A Change. Een nummer met galmend gitaarwerk, een pompend orgel en zeer aanstekelijke zang.

Na dit voorgerecht gaat de band verder met de ploegende funky grooves van Changes Somehow. Een soulvol nummer van het donkere soort met snijdend gitaarwerk van Mark “Magic Johnson” Jansen. Vanuit een mist duiken dan de funky grooves van Here We Are op. Een lome funker met lichte Talking Heads trekjes en de schroeierige bluesharp van Boy Vielvoye.

Four Walls is vervolgens een lome broeierige deiner met wederom de huilende bluesharp, het zeer soulvolle orgel van “St. Thomas” Hanenburg en de zacht twangende gitaar van  Mark “Magic Johnson” Jansen Hot Damn! is simpelweg onweerstaanbaar! Een knorrende swampswinger! Dan schakelt de band weer over op de luie grooves van In The Dark met fuzzende grooves en heerlijk huilende bluesharp spel.

De afsluiter is Valenzuela. Een broeierig twangende latino deiner met een Robbie Robertson/Wall Of Voodoo-achtig geluid.

Dit tweede album van Gumbo Kings sluit naadloos aan bij het overheerlijke geluid van de New Orleans gumbo. Broeierig en funky!

Tracks:
01. Waiting For A Change
02. Changes Somehow
03. Here We Are
04. Four Walls
05. Hot Damn!
06. In The Dark
07. Valenzuela

Website: https://www.thegumbokings.com/