Review: Greg Sover – HIS-STORY

 

Greg Sover - His-Story

Greg Sover – HIS-STORY
Format: CD / Label: Grounded Soul Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gitarist en zanger Greg Sover uit Brooklyn laat op zijn vierde album duidelijk merken dat hij beïnvloed is door de klassieke bluyes(rock) gitaristen zoals de Kings (B.B., Albert, Freddie), Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan en vooral….Jimi Hendrix.

Het is dan ook niet voor niets dat voormalige Hendrix bassist Billy Cox op een tweetal nummers mee doet. Beiden Hendrix covers.

De eerste is de klassieker Manic Depression, die klinkt zoals het hoort: hard, funky en bluesy! Greg Sover laat horen dat hij het harde psychedelische geluid van Jimi Hendrix duidelijk onder de knie heeft. De tweede Henrix cover is het intiem groovende Remember.

Greg laat zich op dit album begeleiden door zijn vaste band Kenny Aaronson (bas) en David Uosikkinen (drums) plus een heel arsenaal aan andere drummers (Tom Walling, Najashi Rasheed, en Jim Salamone), bassist David Palan, toetsenist Wally Smith, lap steel gitarist Brad Hinton, ritmegitarist Jake Booker, percussionist Billy Cannon en backingvocaliste Charlene Holloway.

De meeste nummers op dit album zitten in de stevige bluesrock hoek. Zoals Freedom, Pt. 2, dat het Hendrix geluid mengt met Lenny Kravitz-achtige rock. Temptation is een duidelijk op Red House geënte slowblues met fabuleus hard gitaarwerk van Greg. In Song 28 kan je onmogelijk om de Voodoo Chile invloeden heen. Greg gaat in dit nummer helemaal los met hard kreunend en gierend gitaarwerk.

Soms betreedt Greg andere muzikale paden. Dark House is een intiem broeierig, tegen Americana aanschurend, nummer met grimmig schurend gitaarwerk. In One Way Train gaat Greg onverwachts de Tom Petty kant op via een intiem zacht nummer. Living On The Edge is een fel stuwende rocker waarin het geluid van Cheap Trick vermengd lijkt met een AC/DC-achtige energie. De intieme bluesrockballad Stuck In The Rain gaat de Gary Moore kant op.

HIS-STORY is een album, dat de liefhebbers van het stevige bluesgitaarwerk zeer zeker zal aanspreken!

Tracks:
01. Dark House
02. Freedom Part 2
03. Temptation
04. Manic Depression
05. One Way Train
06. Tonight
07. Living on the Edge
08. Song 28
09. Stuck In the Rain
10. Remember

Website: https://gregsover.com/home