Review: Greg Koch – Sweet Gristle

 

Greg Koch - Sweet Gristle

Greg Koch And The Koch Marshall Trio – Sweet Gristle
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Gitarist Greg Koch uit Milwaukee is een behoorlijk druk baasje. Hij bracht al vijf soloalbums uit, een album met Malford Milligan, een album met Will Schmid en albums met zijn bands Other Bad Men, the Tone Controls, the Greg Koch Band, the Greg Koch Trio en the Xpensive Dogs.

En nu is er dus een album met the Koch Marshall Trio, dat, naast Greg, bestaat uit Toby Lee Marshall (orgel) en Dylan Koch (drums), live opgenomen in de Sweetwater Studios in Fort Wayne.

Het album is hoofdzakelijk instrumentaal en laat de veelzijdigheid van dit trio horen in nummers die moeiteloos switchen van de blues naar de fusion.

Geopend wordt met het lekker losjes funkende Unrepentant met de rauw zoemende en hard bijtende gitaar van Greg in de hoofdrol. Een absolute aanrader voor de fans van bijvoorbeeld Jeff Beck of Roy Buchanan.

Vervolgens is Welchz Grape een lui funky skankend nummer met wederom hard gierend gitaarwerk en het net zo hard gierende orgel van Toby Lee Marshall. Here We Go Again klinkt zonnig en luchtig met bijbehorend warm fusion gitaarspel en weldadig orgelspel.

De slowblues Sweet Tea is verpakt in een warm fusion geluid waarbij Greg zowel intiem, bluesy als jazzy klinkt en de meest lekkere licks rondstrooit. Greg is in absolute topvorm in het soulvol pompende Rex Charmer. Daarna klinkt hij in Rainbow Bridge dromerig a la Jan Akkerman.

Het afsluitende Humans Gonna Human is het vocale nummer van het album. Een breekbare slowblues met getergde krachtige zang van Greg en zacht schurende priemgitaar.

Opnieuw bewijst Greg Koch met zijn nieuwe album dat hij tot de beste gitaristen van dit moment behoort!

Tracks:
01. Unrepentant
02. Welchz Grape
03. Here We Go Again
04. Sweet Tea
05. Rex Charmer
06. Rainbow Bridge
07. Humans Gonna Human

Website: https://www.gregkoch.com/