Review: Green King – Hidden Beyond Time

 

Green King - Hidden Beyond Time

Green King – Hidden Beyond Time
Format: CD – Vinyl LP -Digital / Label: The Sign Records
Release date: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het debuutalbum van de Finse band Green King wordt aangekondigd als zijnde een Stoner Rock album, doordrenkt met bier…

Toch is er veel meer te beleven op  dit album van de band uit Helsinki, die bestaat uit Eliel Salomaa (zang, gitaar), Lauri Lyytinen (gitaar), Heikki Nyman (bas) en Otto Bigler (drums).

De meeste nummers gaan richting de pompende metal waarin je invloeden als the Michael Schenker Group, Thin Lizzy, Big Country en (soms) Black Sabbath tegenkomt. De zang van Eliel Salomaa is in alle nummers rauw en snauwerig en in de songs wordt menig melodieus gitaarduel uitgevochten.

Zo is de openingstrack van het album Gates Of Annihilation een stuwend melodieus metalnummer, dat gevolgd wordt door het galopperende Godkiller. Een nummer vol venijnige riffs en gemeen snauwende zang. Prelude To Massacre is een intiem melodieus intro met naargeestige spoken words, dat de voorbode is voor het donker pompende Steel On Ice. Een nummer waarin je zowel het geluid van Black Sabbath als dat van Thin Lizzy/Big Country tegenkomt.

Na een haast middeleeuws intro in Taunter’s Theme gaat de band er grimmig staccato hakkend vandoor  in Tervakiituri. En de band blijft tot het einde doorpompen. Where Speedian Dwells klinkt furieus en de afsluiter Lifetakers gaat op dezelfde voet door.

Het debuut van Green King is een krachtig pompend metalalbum geworden met hier en daar wat Stoner invloeden.

Tracks:
01. Gates Of Annihilation
02. Godkiller
03. Prelude To Massacre
04. Steel On Ice
05. Taunter’s Theme
06. Tervakiituri
07. Where Speedian Dwells
08. Lifetakers

Website: https://www.facebook.com/greenkingband