Review: Grant Peeples – A Murder Of Songs

 

Grant Peeples - A Murder Of Songs

Grant Peeples – A Murder Of Songs
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Amerikaanse singer-songwriter Grant Peeples is al geruime tijd bezig met het verspreiden van zijn boodschap. Een boodschap, die op zijn nieuwste album vaak op een grimmige realistische wijze tot uiting komt.

Het album werd gedurende de twee Pandemie jaren opgenomen en werd geproduceerd door Danny Goddard en Elisabeth Williamson.

De songs op het album gaan veelal over de huidige sociale en politieke toestand in de USA. En Grant is daar hoorbaar niet al te optimistisch over.

Het album wordt verrassend geopend met een cover van het Dire Straits nummer Brothers In Arms. Totaal uitgekleed waardoor een een breekbare en donker galmende cover overblijft. De zang van Grant heeft doorleefde Willie Nelson trekjes en Clyde Ramsey zorgt voor zachte Hammond B3 klanken.

This Is The Good News klinkt zowel grimmig als intiem breekbaar. Revolutionary Reel werd geschreven naar aanleiding van de dood van George Floyd en is een sprankelend country/bluegrass nummer met de banjo van Scott Anderson en de fiddle van Christian Ward.

Insurrection Song (January 6) behandelt de bestorming van het Capitool en is in een krachtige Pogues-achtige folkdance versie gegoten. In het zacht deinende The Restless Ones zitten de nodige Bruce Springsteen invloeden.

Liberal With A Gun klinkt grimmig gonzend en bluesy met een zeer virige gitaarsolo. Let’s Start Killing Each Other is een ogenschijnlijk luchtige countryswinger met een zeer grimmige tekst waarin de nodige hippie idealen volledig om zeep worden geholpen via teksten als “the anser’s not blowing in the wind”, “don’t let the circle be unbroken” en “don’t let the sunshine in”.

Grant Peeples bewijst wederom een zeer indrukwekkende singer-songwriter te zijn wiens boodschap zeer  realistisch overkomt op zijn nieuwe album.

Tracks:
01. Brothers In Arms
02. This Is The Good News
03. Revolutionary Reel
04. Dear Sadie
05. Insurrection Song (January 6)
06. The Restless Ones
07. Liberal With A Gun
08. Elisabeth
09. Let’s Start Killing Each Other

Website: https://www.grantpeeples.com/

https://open.spotify.com/album/6k0V1s2mBxsbeVyjS6yT8i