Review: Gooding – 99 Rebellions

 

Gooding - 99 Rebellions

Gooding – 99 Rebellions
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Als ik het goed geteld heb is ’99 Rebellions’ het vierde album van het trio Gooding uit Nashville. Een trio rond zanger-gitarist Gooding met Kelsey Cook (drums) en Erin O’Neill (bas, gitaar, zang).

Het geluid op hun nieuwe album is voor het grootste deel behoorlijk broeierig en mystiek. Maar er is ook ruimte voor de blues (rock). Zoals in het openingsnummer Don’t Look Back. Een log, broeierig pompend nummer met snijdend gitaarwerk en de gemene zang van Gooding.

Vervolgens is Black Angels een soulvol deinend nummer, dat enigszins aan I Got The Blues van the Rolling Stones doet denken. Erin O’Neill bewijst in dit nummer dat zij een krachtige soulvolle stem heeft terwijl de gitaar van Gooding priemt en twangt.

Fire From The Mountain is een vlammende rauwe rocker en World Is Gonna Break een bluesy ballad met wederom een indringend duet van Gooding en Erin. Down In The Mine, een hoekig broeierig nummer,doet ietwat aan Lennon’s Working Class Hero denken. Daydreamers is een intiem nummer met een onverwachtse Latijsamerikaanse wending.

De laatste twee nummers van het album zijn zinderende nummers vol pathos. Texas Rose is een vibrerend duet van Gooding en Erin en 99 Rebellions een zeer sfeervol nummer met bij vlagen grimmig riffend gitaarwerk.

Het trio Gooding overtuigt met hun nieuwe, zeer broeierige, nieuwe album!

Tracks:
01. Don’t Look Back
02. Black Angels
03. Joseph Black Shadow
04. Down In The Mine
05. Fire From The Mountain
06. World Is Gonna Break
07. Daydreamers
08. Texas Rose
09. 99 Rebellions

Website: https://www.goodingmusic.com/