Review: Golden Earring – You Know We Love You!

 

Golden Earring - You Know We Love You!

Golden Earring – You Know We Love You!
Format: CD – DVD – Digital / Red Bullet Productions
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Hold me now, be my guide just for a while

Sommige dingen in het leven lijken een zekerheidje waar je niks voor hoeft te doen, zo valt er ieder jaar een belastingaanslag op de mat….is er een crisis aan het Binnenhof en Neerlands oudste Rock ’n Roll band klimt ergens op een podium om een zaal plat te spelen . Op 16 november 2019 leek niets erop te wijzen dat aan die laatste zekerheid een abrupt einde zou komen.

De agenda voor het volgende jaar was al goed gevuld met op stapel staande optredens en er was nieuw materiaal…Hey Ho Let‘s Go zouden The Ramones zeggen. De pandemie sloeg echter toe en zorgde voor een dikke rode streep door de plannen, de teleurstelling die hierover gevoeld werd bleek echter een speldenprik te zijn voor de band en haar fans.

In het begin van 2021 kwam daar het droevige nieuws over de slopende ziekte ALS die George Kooymans getroffen had, over heen gedonderd. Het sloeg in met eenzelfde kracht en impact als die voorheen met de Golden Earring in positieve zin hand in hand ging. Na zoveel jaren samen te zijn geweest, de wereld veroverd, hitlijsten bestormd en podia‘s beklommen was de enige beslissing misschien ook wel de mooiste….geen George geen Earring. Een voor allen, allen voor een.

Terug naar die 16e november, een optreden in het Rotterdamse Ahoy waar ze een jaar van optredens in clubs/theaters en festivals groots widen afsluiten. De keuze van de regievoerder over de projectie‘s op de grote schermen om het geheel op te nemen blijkt achteraf een schot in de spreekwoordelijke roos te zijn geweest. Door deze keuze hebben we nu namelijk het laatste optreden van de Golden Earring in beeld en geluid.

https://youtu.be/81bNT-qySqQ

Het is een setlist zoals we die min of meer verwachten bij een optreden van de heren, hier en daar wat persoonlijke favorieten maar vooral een karrenvracht aan hits die voor meerdere generaties deel uitmaken van hun muzikale opvoeding. De band klinkt fris en vitaal en lijkt nog steeds uit de fontein van eeuwige jeugd te drinken, waar in dit geval het Rock ’n Roll elixer in stroomt.

Over zekerheden in het leven gesproken, mocht het noodlot niet hebben toegeslagen dan waren er nog talloze optredens geweest van George Kooymans en zijn trawanten, de vraag was dan wel geweest of we dan bij een uiteindelijk einde een afscheid hadden gekregen wat zo vrij van extra druk en regie  was geweest als dat nu het geval bleek te zijn.

Er staan genoeg mooie momenten op deze liveplaat. Maar met de kennis van nu kan er maar een absoluut hoogtepunt aangewezen worden…..de laatste keer dat George Kooymans de vocalen van Hold Me Now voor zijn rekening nam;

Hold me now, you gotta guide me through the night
Hold me now, and make it last forever
Hold me now, be my guide just for a while

Tracks 2CD
CD1
01. Don’t Stop The Show
02. I Do Rock ‘N Roll
03. Another 45 Miles
04. Long Blond Animal
05. When The Lady Smiles
06. Liquid Soul
07. Twilight Zone
08. Going To The Run

CD2
01. Vanilla Queen
02. Hold Me Now
03. Say When
04. The Devil Made Me Do It
05. Johnny Make Believe
06. Rinus On Bass
07. Radar Love part 1
08. Cesar On Drums
09. Radar Love part 2
10. She Flies On Strange Wings
11. Legalize Telepathy

Tracks DVD
01. Don’t Stop The Show
02. I Do Rock ‘N Roll
03. Another 45 Miles
04. Long Blond Animal
05. When The Lady Smiles
6. Liquid Soul
7. Twilight Zone
8. Going To The Run
9. Vanilla Queen
10. Hold Me Now
11. Say When
12. The Devil Made Me Do It
13. Johnny Make Believe
14. Rinus On Bass
15. Radar Love part 1
16. Cesar On Drums
17. Radar Love part 2
18. She Flies On Strange Wings
19. Legalize Telepathy

George Kooymans ; Guitar & Vocals
Rinus Gerritsen ; Bass
Cesar Zuiderwijk ; Drums
Barry Hay ; Vocals

Het allerlaatste concert van Golden Earring integraal op dubbel-CD en DVD
Inclusief Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles
DVD met beeldregistratie (zes camera’s) door regisseur Marcel de Vré
Audiomix door John Sonneveld
Inclusief een replica van de concertposter, fanfoto’s en een verhaal over het concert in Ahoy Rotterdam op 16 november 2019

Website: https://golden-earring.nl/

Golden Earring - You Know We Love You! - CDs