Review: Giles Robson – Seven Blues Classics

 

Giles Robson - Seven Blues Classics

Giles Robson – Seven Blues Classics
Format: CD / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het publiek, dat in de Temperance in het Britse Leamington Spa aanwezig was bij de opnames van het concert, dat zanger en harmonica virtuoos Giles Robson en gitarist Manny Fizzotti gaven had het voorrecht om een zeer intiem bluesconcert mee te maken.

Tijdens het concert lieten Giles en Manny een zevental bluesklassiekers horen plus een eigen nummer van Giles.

De bluesklassiekers op dit album zijn dermate bekend, dat je je kan afvragen of daar nog wat nieuws aan toe te voegen is. Maar na beluistering van dit album kan ja daar alleen maar volmondig met “JA” op antwoorden. De combinatie van het zeer veelzijdige harmonicaspel en het fraaie ondersteunende gitaarspel  geeft de bluesklassiekers een extra dimensie.

Gestart wordt met Walkin’ Blues van Robert Johnson met zinderend gitaarspel, hard kermend en pompend harmonicaspel en de krachtige zang van Giles. De harmonica speelt een broeierig schurende rol in de stuwende versie van Big Bill Broonzy’s Key To The Highway.

Door de intieme setting van het duo krijgen ook Son House’s Death Letter en Louise McGhee een warme onderhuids tintelende versie. Het harmonicaspel van Giles is in Hoodoo Man van Junior Wells ronduit fabuleus te noemen. Giles loeit, kermt en houdt uithalen super lang aan.

G.R.’s Locomotive Blues wordt door Giles solo uitgevoerd. Een harmonicablues, die stomend pompend op gang komt en voortpompt tot het eindstation.

Een zeer sfeervolle registratie van een uitmuntend (harmonica) bluesconcert!

Tracks:
01. Walkin’ Blues – Robert Johnson
02. Key To The Highway – Big Bill Broonzy
03. Hoodoo Man Blues – Junior Wells
04. Death Letter Blues – Son House
05. Nine Below Zero – Sonny Boy Williamson
06. Crossroads – Robert Johnson
07. Louise McGhee – Son House
08. Giles Robson’s Locomotive Blues

Website: https://gilesrobson.com/