Review: Giles Robson – Blues From The Road: Vol. 1 France

 

Giles Robson - Blues From the Road Vol 1 FRANCE

Giles Robson – Blues From The Road: Vol. 1 France
Format: CD – EP / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Dat Giles Robson inmiddels tot de Eredivise van bluesharmonicaspelers behoort is alom bekend. Deze Britse muzikant, die in het verleden lid was van the Dirty Aces,  won niet voor niets ooit de Memphis Blues Music Award  en werd getekend door het vermaarde Alligator label.

En nu is er dan een in eigen beheer uitgebrachte EP waarop Giles te horen is met Franck Goldwasser (gitaar, ex-Mannish Boys), Philippe LeJeune (piano), Pascal Delmas (drums) en Mig Toquereau (bas).

Geopend wordt met de loom swingende shuffle Too Hot For The Devil waarin de kermende, brullende harmonica van Giles direct de hoofdrol opeist naast de zacht priemende gitaar van Franck Goldwasser.

Dan volgt de intieme pianoblues These Deep Blues. Een zacht stuwend duet van Giles met Philippe LeJeune. Giles laat zijn harmonica hier hard gieren. Ook Stompin’ At Lolo’s Place is een duet. Ditmaal van Giles met Franck Goldwasser. Een rauw pompend duet met woest gillend harmonicaspel.

Turnin’ And Burnin’ is een intieme swingende shuffle met lekker warm jazzy gitaarwerk van Franck Goldwasser. Het warme en broeierige duet van Giles en Philippe LeJeune, Blues For Toulouse, sluit de EP op een fraaie wijze af.

Natuurlijk zijn vijf nummers veel te weinig als het om kwaliteitsblues gaat. En dat gaat het hier op deze EP zeer zeker!

Tracks:
01. Too Hot For The Devil
02. These Deep Blues
03. Stompin’ At Lolo’s Place
04. Turnin’ & Burnin’
05. Blues For Toulouse

Website: https://gilesrobson.com/