Review: Ghosts Of Sunset – No Saints In The City

 

Ghosts Of Sunset - No Saints In The City

Ghosts Of Sunset – No Saints In The City
Format: CD – Digital / Label: Golden Robot Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Gedurende de jaren 80 dook er in de metal scene ineens een nieuwe term op: Stadionrock! En daarmee werd bedoeld dat de metal bij sommige bands flink vermengd werd met een commercieel geluid waarbij gelikte ballads een grote rol speelden. Zelfs een van oorsprong rauw rockende band als Aerosmith ging af en toe die kant op om de nodige hits te scoren.

Qua populariteit sprongen bands als Bon Jovi, Poison en Ratt er bovenuit gevolgd door Kix en Enuff Z Nuff.

Ghosts Of Sunset is een project van singer-songwriter John Merchant en singer-songwriter en multi-instrumentalist Todd Long, aangevuld met een hele batterij aan gastmuzikanten.

Zij grijpen met grote passie terug naar dat Stadionrock geluid. Het resultaat op hun nieuwe album is dan ook een keurig verzorgd rockalbum waarop uiteraard de ballads als hit kandidaten gelden. Het album werd geproduceerd door Adam Hamilton, die werkte met artiesten uiteenlopend van L.A. Guns tot David Hasselhoff (!).

Het album opent lekker fel met de punky rocker Tonight. Een nummer vol smerige riffs en de snauwende zang van John Merchant. Vol Poison en AC/DC-achtige energie!

Dan wordt er overgeschakeld op de gepolijste rock van No Saints In The City dat de Bon Jovi/Bryan Adams kant opgaat met een stevige lik commercie in het geluid, keurig verzorgd en melodieus. Look Me Up (If You Come Down) rockt iets rauwer en krachtiger maar blijft een Bon Jovi-achtige stadionrocker.

De eerste ballad is het dromerige If You’re Not Coming Back. Ook Love Ain’t Enough is een ballad met een hoog bluesgehalte door het hard schurende gitaarwerk. De ballad Puzzled Heart gaat de kant op van het 80’s geluid van Aerosmith. In Tonight You’re OK wordt de melodieuze rock vermengd met lichte Tom Petty invloeden.

Mijn favorieten van dit album zijn het venijnig funkende en donkere Bastards Of The Bowery en Us Against Them dat klinkt als een rauwe mix van Mott The Hoople en Aerosmith.

Als het gelikte 80’s metalgeluid helemaal jouw ding is zit je met dit nieuwe album van Ghosts Of Sunset helemaal goed!

Tracks:
01. Tonight
02. No Saints In The City
03. Look Me Up (If You Come Down)
04. If You’re Not Coming Back
05. Queen Of Used To Be
06. Love Ain’t Enough
07. Bastards Of The Bowery
08. Puzzled Heart
09. Tonight You’re OK
10. Us Against Them
11. Something To Believe

Website: http://www.ghostsofsunset.com/