Review: Ghost Hounds – First Last Time

 

Ghost Hounds - First Last Time

Ghost Hounds – First Last Time
Format: CD – Digital / Label: Gibson Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De fans van the Black Crowes hoeven niet al te lang meer te treuren om de lange in-activiteit van deze band want ze kunnen nu prima terecht bij de Amerikaanse band Ghost Hounds uit Pittsburgh, PA. En ook fans van het betere Southern Rock geluid zouden deze band eens  moeten gaan beluisteren!

De band fungeerde al als support act voor niet de minste namen (the Rolling Stones, ZZ Top en Bob Seger).

‘First Last Time’ is hun vierde album en met Last Train To Nowhere laten Tré Nation (zang), Thomas Tull (gitaar), Johnny Baab (gitaar), Bennett Miller (bas), Joe Munroe (keyboards) en Blaise Lanzetta (drums) gelijk horen waar ze toe in staat zijn.

Een broeierig bonkend nummer met een geluid dat duidelijk tegen de Southern Rock aanleunt. Tré Nation is een prima zanger met een krachtig, rauw stemgeluid en het gitaarwerk in dit nummer is splijtend hard. Het mid-tempo rockende Dirty Angel trekt meer richting the Black Crowes. Een nummer met gierend gitaarwerk, dat naar een woest hoogtepunt toe rockt.

Het krachtig stuwende Make It Shake is een rocker die het geluid van the Black Crowes mengt met Southern Rock a la Lynyrd Skynyrd. De hand van the Rolling Stones is in Love You Too Hard duidelijk aanwezig via “Hand Of Faith” achtige riffs. Chasing You rockt onstuimig en rauw in de beste Faces/Black Crowes traditie. Hot Dog is een vrolijk boppende Led Zeppelin cover. De gevoelige kant van de band is te horen in de Bruce Hornsby-achtige ballad First Last Time en de warme countryballad My Favorite Ex.

De afsluitende cover van de countryklassieker Country Roads doet enigszins overbodig aan.

Ghost Hounds bewijzen met hun vierde album dat het nu toch echt tijd wordt dat we deze prima band eens meer gaan waarderen!

Tracks:
01. Last Train To Nowhere
02. Dirty Angel
03. First Last Time
04. Make It Shake
05. Let’s Sleep On It Together
06. Here No More
07. Love You Too Hard
08. My Favorite Ex
09. Chasing You
10. Hot Dog
11. Country Roads

Website: https://www.ghosthounds.com/