Review: Ghalia Volt – Shout Sister Shout

 

Ghalia Volt - Shout Sister Shout

Ghalia Volt – Shout Sister Shout
Format: CD / Label: Ruf Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Belgische wereldburger Ghalia Volt heeft haar nieuwe album ‘Shout Sister Shout’ opgenomen in de “woestijnstudio” de Rancho De La Lna Studio van David Catching, bekend vanwege zijn bemoeienissen met Queens Of The Stone Age.

En is dat te horen? Zeer zeker wel! Dit album is van het begin tot het eind voorzien van een zeer broeierig en rauw geluid dat me t recht als “zinderend” te omschrijven is.

Ghalia wordt bijgestaan door Ben Alleman (keyboards, o.a. Dr. John), Danny Frankel (drums, o.a. Lou  Reed) en producer David Catching (gitaar).

Het album gaat direct zinderend groovend van start met Every Cloud met het sputterend swingende orgel van Ben Alleman en verzengend rauwe gitaarwerk van Ghalia. Changes gaat de kant van de garagerock op en heeft een funky geluid a la Funky Street van Arthur Conley. De gitaar van Ghalia vat hier haast  vlam. Vervolgens is Can’t Afford To Die een opgewekt huppelend hillbilly nummer.

Shout Sister Shout klinkt bezwerend  rauw gevolgd door het vurig en hoekig rockende No Happy Home. She’s Holdin’ You Back is een sompige zweterige boogie hetgeen ook geldt voor het samen met Eddie 9V geschreven Hop On A Ride dat voorzien is van ziedend slidegitaarwerk.

Na het schurend funky Can’t Have It All gaat Hell Is Not Gonna Deal With You weer de rauwe garagerock kant op. Dog Ya Around heeft een donker pompend geluid en het afsluitende Po’ Boy John is een luchtige en ongepolijste rocker met de rockende piano van Ben Alleman.

Het nieuwe Ghalia Volt album is een heerlijk rauw album geworden met een zinderend woestijn geluid.

01. Every Cloud
02. Changes
03. Can’t Afford To Die
04. Insomnia
05. Shout Sister Shout
06. No Happy Home
07. She’s Holdin’ You Back
08. Can’t Have It All
09. Hell Is Not Gonna Deal With You
10. Hop On A Ride
11. Dog Ya Around
12. Po’ Boy John

Website: https://www.ghaliavolt.com/