Review: Geminii Dragon – Fighting Fire With Fire

 

Geminii Dragon - Fighting Fire With Fire

Geminii Dragon – Fighting Fire With Fire
Format: CD / Label: Nepotism Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Geminii Dragon werd geboren als Jessica Harper en is een zangeres uit Thibodaux, Louisiana. Zij werd beïnvloed door zangeressen als Koko Taylor, Nina Simone en Janis Joplin en door de muziek van gitaristen als Albert King, Jimi Hendrix en de boogie van ZZ Top.

Nadat ik haar debuutalbum ‘Fighting Fire With Fire’ heb beluisterd vind ik dat er één zangeres in dat rijtje ontbreekt….namelijk Betty Davis. Deze obscure funkparel uit de 70’s trok namelijk net als Geminii Dragon geheel haar eigen plan door haar funk met een flinke dosis stevige rock te vermengen.

Ook Geminii Dragon trekt haar eigen plan. Bij haar echter geen funk maar wel stevige donkere rock met vleugjes blues.

De rockgeluiden zijn afkomstig van haar begeleiders Christian Simeon (gitaar), Danny Woolen (bas) en Kash Carlsson (drums) terwijl het album geproduceerd werd door The Haterz.

De bas van Danny Woolen en de drums van Kash Carlsson zetten het openingsnummer Fighting Fire With Fire al pompend in werking. Christian Simeon strooit daar The Edge (U2) achtig gitaarwerk overheen waarna je kennismaakt met de rauwe Betty Davis-achtige krachtige zang van Geminii.

Die zang klinkt ook in het donker pompende en lompe Just The Way It Is rauw en fel. In het nummer duikt ook een donker galmend Creedence Clearwater Revival geluid op. Huh Huh Huh kan het beste als heftig gonzende fuzzrock omschreven worden met funky drums en de donkere krachtige stem van Geminii.

Dan is het tijd voor de blues in Woman Scorned op een broeierige Smokestack Lightning-achtige manier. Geminii laat in dit nummer weten dat zij een “goddamn woman” is waar je maar beter rekening mee kunt houden.

Blacktop Good Man is een gruizige rocker, die zweterig en broeierig klinkt gevolgd door het loom pompende Crippled By Insanity (Swing Low) met een beklemmend fuzz geluid.

Na het grimmig dreunende Gotta Make You Wonder volgt de afsluiter Badder Than Eva waarin de donkere rock plaats heeft gemaakt voor een funky soort swamp hip hop.

De zeer eigenzinnige Geminii Dragon heeft een uitstekend indrukwekkend  debuutalbum afgeleverd!

Tracks:
01. Fighting Fire With Fire
02. Just The Way It Is
03. Huh Huh Huh
04. Woman Scorned
05. Blacktop Good Man
06. Crippled By Insanity (Swing Low)
07. Gotta Make You Wonder
08. Badder Than Eva

Website: https://www.facebook.com/GeminiiDragon