Review: Garrett T. Capps & Nasa Country – People Are Beautiful

 

Garrett T. Capps & Nasa Country - People Are Beautiful

Garrett T. Capps & Nasa Country – People Are Beautiful
Format: CD / Label: Vinyl Ranch Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Mocht je je ooit afvragen of het mogelijk is om Americana te vermengen met spacey Krautrock dan heb ik het antwoord voor je: JA! Luister maar eens naar het nieuwe album van de Amerikaanse band Garrett T. Capps & Nasa Country uit San Antonio.

Het album is de opvolger van het album ‘All Right, All Night’ uit 2019 en werd opgenomen in de Sonic Ranch studio in Tornillo, Texas.

Garrett T. Capps (zang, gitaar), Justin Boyd (synthesizer), Torin Metz (gitaar, lapsteel, zang), Kory Cook (drums) en Odie (bas, zang) weten je met elk nummer op dit album te bedwelmen met zeer dromerige “space country”.

Zo opent het album met Gettin’ Better waarin de band gelijk de ruimte in zweeft via de schurende synthesizer van Justin Boyd. Het nummer ontwikkelt zich tot een loom swingend Americana nummer met een lekkere twanggitaar en lijzige zang in een psychedelisch galmend nummer. Happen Anytime zweeft intiem verder met de zacht huilende lap steel van Torin Metz. Een nummer dat al zwevend je gehoorgangen in kruipt.

Rip Out The Darkness opent met bedwelmende gitaarlicks waarna Garrett het bijna op een jodelen zet in een zeer lome en donkere spacecountry boogie, die te stoned klinkt om voluit te pompen. Na het psychedelische Krautrock intro van Within It All verwacht je elk moment dat Canned Heat’s On The Road Again gaat beginnen. Een zwevend space countrynummer is je deel hier.

Time Will Tell is een soort country mantra waarin Garrett je via de zin Time Will Tell in trance brengt. Een nummer vol voorbij schurende space scheuten en een dromerige twanggitaar. Het nummer klinkt hierdoor als een zeer psychedelisch Hawkwind nummer. Zowel A Better Place als Travellin’ Days klinken als dromerige Tom Petty nummers.

De afsluiter van het album, People Are Beautiful, is een lekkere donker stuwende rocker.

Ik ben behoorlijk bedwelmd door dit heerlijke space country album van Garrett T. Capps & Nasa Country!

Tracks:
01. Gettin’ Better
02. Happen Anytime
03. Rip Out The Darkness
04. Within It All
05. Time Will Tell
06. A Better Place
07. Travellin’ Days
08. People Are Beautiful

Website: https://garretttcapps.com/