Review: GA-20 – Crackdown

 

GA-20 - Crackdown

GA-20 – Crackdown
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Colemine Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het Amerikaanse trio GA-20 speelt alleen maar muziek waar ze zelf ook naar zou luisteren. En op hun derde album is het dan ook niet zo moeilijk om te horen van welke muziek Matt Stubbs (gitaar), Pat Faherty (zang, gitaar) en Tim Carman(drums) gek zijn.

Dat is allereerst rauwe blues in de geest van bijvoorbeeld Howlin’ Wolf of Elmore James.

Dat wordt al duidelijk in de opener Fairweather Friend dat lekker rauw en primitief klinkt in de beste garageblues traditie, dus met een stevig fuzzgehalte.

De liefde voor Howlin’ Wolf spat van Easy On The Eyes af. In dit nummer hangt trouwens ook een stevig Creedence Clearwater Revival geluid. Broeierig, rauw en schurend! Gone For Good doet flink aan Elmore James’ It Hurts Me Too denken in een lui pompend bluesnummer.

Dat de band ook niet vies is van rhythm & blues blijkt uit hun cover van Lloyd Price’s Just Because, dat voorzien is van een rauw rockrandje.

Dry Run klinkt als een luie versie van Fats Domino’s Waking To New Orleans met een lekker intieme twanggitaar.

Voor smerige garagepunk/rock kan je prima terecht bij het lome en funky Crackdown. Een nummer waarin ook de nodige surfinvloeden verpakt zitten.

By My Lonesome is een gore rauwe en flink stuwende garagepunker en in Double Gettin’ wordt een dreunende Bo Diddley beat verpakt in een rauw powerpopjasje.

GA-20 laat ons met hun derde album op een zeer prettige wijze kennismaken met hun favoriete muziek. Smerig en stuwend!

Tracks:
01. Fairweather Friend
02. Dry Run
03. Easy On The Eyes
04. Crackdown
05. Just Because
06. By My Lonesome
07. I Let Someone In
08. Double Gettin’
09. Gone For Good
10. Fairweather Friend (Final Goodbye)

Website: https://ga20band.com/