Review: Franck L. Goldwasser – Who Needs This Mess

 

Franck L Goldwasser - Who Needs This Mess
Franck L. Goldwasser – Who Needs This Mess
Format: CD / Label: Crosscut Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het verhaal van Franck L. Goldwasser zou onderhand bekend moeten zijn. Deze in Frankrijk geboren gitarist (a.k.a. Paris Slim) werd ontdekt door Sugar Blue en Sonny Rhodes. Die laatste haalde Franck naar de Amerikaanse West Coast alwaar Franck een flinke reputatie in de bluesscene opbouwde.

Op zijn nieuwste album, ‘Who Needs This Mess’, toont Franck aan dat hij een zeer veelzijdige muzikant is, die zowel hard kan bluesrocken als broeierig rauw en akoestisch kan overtuigen.

Zo opent het album met het gruizig funky Don’t Give Up On Me Baby met  schurend gitaarwerk en een grimmig pompend geluid. I Don’t Want Your Love (I Just Want Your Lovin’) is daarna een zweterige ongepolijste boogie.

De harmonica van R.J. Mischo is in een aantal nummers te horen. De eerste is het opzwepend funky Skwurley. Een instrumentaal nummer met  de rauw vlammende slidegitaar van Franck. Ook in de lui groovende, instrumentale,  blues Disküm Baåb Uleh Shun is R.J. Mischo te gast naast de felle gitaar van Franck. Er is ook flink ruimte voor ongepolijste back to the basic blues zoals in Paris Woman en If I Could Holler.

Sobby Doggy Boogy is een luchtige swinger met surftrekjes gevolgd door het  dreunend rauwe Who Needs This Mess!!?? met Charlie Musselwhite, Kirk Fletcher en Sugaray Rayford als gasten.

Samen met Alastair Greene is Franck te horen in het dreigende Monkey Junk, het akoestisch pompende Dumb & Dangerous en het sprankelende gitaarduet Raggamazazz.

Afgesloten wordt  met een liveuitvoering van Bleedin’ Heart waarin, naast de venijnige priemgitaar van Franck ook de romige Hammond B3 van Jim Pugh opvalt.

Het nieuwe album van Franck L. Goldwasser is opnieuw een klasse bluesalbum!

Tracks:
01. Don’t Give Up On Me, Baby
02. I Don’t Want Your Love (I Just Want Your Lovin’)
03. Skwurley
04. What Am I To Do?
05. Disküm Baåb Uleh Shun
06. I Had A Dream Last Night
07. Paris Woman
08. Sobby Doggy Boogy
09. Who Needs This Mess!!??
10. Monkey Junk
11. If I Could Holler
12. Dumb And Dangerous
13. Sweet Cream
14. Raggmazazz
15. Bleedin’ Heart

Website: https://bluesisgold.com/home