Review: Franck L. Goldwasser, Christian Rannenberg, Roger C. Wade – Crazed And Dangerous

 

Franck L. Goldwasser, Christian Rannenberg & Roger C. Wade - Crazed And Dangerous

Franck L. Goldwasser, Christian Rannenberg, Roger C. Wade – Crazed And Dangerous
Format: CD / Label: Timezone Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Soms komt er een album voorbij waarop je zowel de ervaring van de muzikanten als hun liefde voor de blues hoort. Zoals op het album ‘Crazed And Dangerous’ van het trio Franck L. Goldwasser, Christian Rannenberg en Roger C. Wade.

Zanger-gitarist Franck L. Goldwasser is ook bekend onder de naam Paris Slim, een naam die staat voor het feit dat hij in Parijs geboren werd. Al jaren verblijft hij nu in California.

Zanger-pianist Christian Rannenberg werd hevig beïnvloed door bluesartiesten als James Booker en Sunnyland Slim terwijl zanger en harmonica bespeler Roger C. Wade bekend kan zijn door zijn band Little Roger & The Houserockers.

Dit trio heeft een album afgeleverd met een geluid dat zeer ongepolijst en tegelijkertijd lekker intiem klinkt.

Ze openen met de stuwende blues Weekend Woman onder aanvoering van de krachtig pompende piano en gitaar waarover Roger C. Wade zijn harmonica krachtig laat brullen en kreunen en er ook ruimte is voor de fel bijtende akoestische gitaar van Franck L. Goldwasser,

Sweet Little Grey Pigeon heeft flink geleend van Little Red Rooster en is een ongepolijste pomper met de zwiepende bottleneck van Franck L. Goldwasser en de brullende harmonica van Roger C. Wade.

In Crazed And Dangerous duiken Rollin’ And Tumblin’invloeden op, Een lekker rauw pompend nunmmer met hard priemend elektrisch gitaar spel. Troubled Shoes klinkt loom en stuwend en vooral rauw, mede door de zwiepende slidegitaar en brullende harmonica.

Ook Bad Iburg Breakdown pompt gestaag voort. De rockende piano van Christian Rannenberg houdt de vaart er lekker in. She’s Hip swingt uitbundig en onweerstaanbaar en Watermill Jump heeft een soepele, ietwat jazzy swing. Mother Earth is een intieme cover van het Memphis Slim nummer.

Ook het bonusnummer My Daily Wish is een cover en wel van Robert Junior Lockwood. Deze is live te horen op een intieme broeierige wijze.

Eén van de nummers heet If You Dig Me (Let Me Know), een rauwe rocker. En ik kan hier alleen maar op reageren met “Bij deze”. En dat geldt dus voor dit hele album met heerlijke ouderwetse rauwe blues!

Tracks:
01. Weekend Woman
02. Sweet Little Grey Pigeon
03. Crazed And Dangerous
04. Troubled Shoes
05. Bad Iburg Breakdown
06. The Road Not Taken
07. She’s Hip
08. Mother Earth
09. If You Dig Me (Let Me Know)
10. Down In The Alley
11. The Real Hustle
12. Watermill Jump
13. My Daily Wish (bonus track live)

Website: https://www.timezone-records.com/start/