Review: Fortune Child – Close To The Sun

 

Fortune Child - Close To The Sun

Fortune Child – Close To The Sun
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: RAW Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Fortune Child is een Amerikaanse band, uit Florida, die met ‘Close To The Sun’ een indrukwekkend debuutalbum heeft afgeleverd.

Een album waarop je een zwaar door de 70’s beïnvloed bluesrock geluid te horen krijgt met Led Zeppelin als meest belangrijke inspiratiebron maar ook ruimte voor ZZ Top-achtige boogie, soulvolle Whitesnake invloeden, zware Black Sabbath riffs en psychedelische rock.

Buddy Crump (gitaar), Christian Powers (zang), Melanie Jo (drums) en Jon Ward openen het, door Kevin Elson (o.a. Lynyrd Skynyrd en Journey) geproduceerde, album met The Way. Een stevige groover met Led Zeppelin trekjes. Hier valt gelijk op dat Christian Powers een zeer krachtige zanger is, Buddy Crump een zowel hard riffende en bijtend solerende gitarist, Melanie Jo een puike funky drumster en Jon Ward een stuwende bassist.

Don’t Shoot Me Down trekt naar de sompige ZZ Top boogie kant met broeierige riffs en schroeiend hard gitaarwerk. In het hoekige en funky Far is de Led Zeppelin invloed weer goed hoorbaar. Het lome en broeierige Slow Down klinkt als een mix van Whitesnake en Lynyrd Skynyrd.

Tie The Line is een verrassend psychedelisch nummer, dat zelfs aan Pearl Jam doet denken. Feet Down Low is dreigend en traag met zware Black Sabbath-achtige gitaarriffs. Led Zeppelin komt weer voorbij in het stevig en rauw pompende Close To The Sun.

Fortune Child sluit het album intiem af met de ballad Conscious, dat aan de folky kant van Led Zeppelin doet denken.

Dit album is een uitstekende kennismaking met het geluid van Fortune Child. Als ik dan toch nog een punt van kritiek mag hebben is het dit: er staan maar acht nummers op het album….

Tracks:
01. The Way
02. Don’t Shoot Me Down
03. Far
04. Slow Down
05. Tie The Line
06. Feet Down Low
07. Close To The Sun
08. Conscious

Website: https://fortunechildmusic.com/