Review: Flash Forward – Endings = Beginnings

 

Flash Forward - Endings = Beginnings

Flash Forward – Endings = Beginnings
Format: CD – Digital / Label: Uncle M Music Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwe album van de Duitse band Flash Forward is een typische voorbeeld van een album, dat zeer zal aanslaan bij de huidige generatie van indierock/punkrock liefhebbers. Dat houdt dus in dat je hier met muziek te maken hebt die af en toe behoorlijk stevig rockt maar waarin ook flink ruimte is voor hitlijst gevoelige melodieuze invloeden.

Stefan Weigel (gitaar, zang), Gerrit Kühne (gitaar), Tino Wilczewski (drums) en Jakob Wolff (bas) zijn al sinds hun debuutalbum ‘Games, Cheats & Fakes’ uit 2011 actief en zijn inmiddels in Duitsland uitgegroeid tot een razend populaire band.

Na het a capella intro van Paradise gaat het album echt van start met Young Blood. Een aanstekelijk nummer met een punkrock/indierock geluid waarin de band een samenwerking aangaat met Between You And Me. Een prima heftig riffend nummer met de grimmig grommende bas van Jakob Wolff. Ook Bloodshot Eyes klinkt grimmig in een bonkend nummer met een alweer aanstekelijk punkpop geluid.

Endings is wederom een sfeervol zwevende korte interlude waarna de band in Drowning Underwater op volle kracht door rockt met voldoende ruimte voor melodieuze invloeden. In dit nummer werkt de band samen met Breathe Atlantis. Een andere samenwerking is die met As December Falls in de indiepop van Over You. Saviour deint broeierig voort met een donker weemoedig geluid.

Na alweer een dromerige interlude in Beginnings sluit de band het album af met het pompende Heartclash en het meer popgerichte No Use.

Ik snap volkomen waarom de band Flash Forward zo populair aan het worden is. Ik voorspel dan ook dat deze band ook in ons land gaat doorbreken.

Tracks:
01. Paradise
02. Young Blood
03. Bloodshot Eyes
04. Endings
05. Drowning Underwater
06. Over You
07. Out Of Love
08. Cotton Candy Sounds
09. Criminals
10. Saviour
11. Beginnings
12. Heartclash
13. No Use

Website: https://www.flashforward.de/