Review: Fire Horse – Out Of The Ashes

 

Fire Horse - Out Of The Ashes

Fire Horse – Out Of The Ashes
Format: CD – Vinyl LP- Digital / Label: Suburban Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Fire Horse is één van de vele bands waarmee Peter Pan Speedrock gitarist Peter van Elderen actief is. Zo is hij akoestisch bezig met the Blackest White en rockend met Tankzilla. In Fire Horse hanteert Peter de bas en wordt hij aangevuld door Kevin Stunnenberg (zang, gitaar, ex-Birth Of Joy) en Guy Pek (drums, ex-Grenadeers).

Je mag Fire Horse met recht een power trio noemen want dit album klinkt zeer energiek en rauw. Zoals we van een Peter Pan Speedrock lid eigenlijk wel verwachtten. Smerig fuzzende rock waarin af en toe een vleug grunge of psychedelische rock voorbij komt schieten.

De stuwende fuzzrocjk van Trust zet gelijk de toon van dit album. Een smerig hoekend riffer met wat grunge (Nirvana) invloeden. Do My Thang is een grommend ploegende rocker met ruimte voor Classic Rock a la Cheap Trick maar dan wel ondergedompeld in een bad vol smerige rauwe fuzz.

Against The World klinkt iets luchtiger. Powerpop met een licht psychedelisch randje maar nog altijd sompig en smerig. Vervolgens is Black Waltz weer een massief stampende rocker met smerig bijtend gitaarwerk en is Fire Horse een vlammende fuzzrocker. In Stormtrooper bewijst het trio dat ze aan de funk ook een smerige draai weten te geven. Willows klinkt dromerig en bedwelmend en heeft een smerig raggend refrein.

Dan wordt het grommende riff offensief weer volop ingezet in Don’t Care en Situations. In beide gevallen is er sprake van een heerlijke intens smerige bak herrie! In Hello keert het trio weer terug naar het Cheap Trick geluid met uiteraard een flinke laag fuzz.

De aanstekelijke hard fuzzende rocker Keep It Coming sluit het album af.

‘Out Of The Ashes’ is een meedogenloos en daardoor ook magistraal rockend album van eigen bodem!

Tracks:
01. Trust
02. Do My Thang
03. Against The World
04. Black Waltz
05. Fire Horse
06. Stormtrooper
07. Willows
08. Don’t Care
09. Situations
10. Hello
11. Keep It Coming

Website: Fire Horse