Review: Ferris & Sylvester – Otherness

 

Ferris & Sylvester - Otherness

Ferris & Sylvester – Otherness
Format: 3CD – 2Vinyl LP / Label: Archtop Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het Britse echtpaar Ferris & Sylvester pakt flink uit met een 3 CD/2 LP album waarop ze op een prima wijze sprankelend intieme folkpop vermengen met soul en bluesrock invloeden.

Issy Ferris (zang, keyboards) en Archie Sylvester (zang, gitaar, bas, drums, keyboards) debuteerden in 2022 met het album ‘Superhuman’ en ze namen hun nieuwe album op in Peter Gabriel’s Real World studio, bijgestaan door Michael Rendall (keyboards), Ross Gordon (drums), Alex Wadstein (drums) en backing vocalisten Lady Nade, Jack Francis en Lydia Alonso.

De eerste schijf opent met de schurende funky blues van Dark Side. Een lekker broeierig pompend nummer. Imposter gaat daarna de broeierige funky kant op. Een weldadig groovend bluesy nummer met de heldere zoetgevooisde zang van Issy. Don’t Fall In Love With Me is vervolgens een loom deinend soulvol nummer met zeer intieme zang van Issy.

Ook Mother is een nummer van het intieme soort. Indringende poprock met een soulvol geluid. Het warm wiegende End Of The World sluit de eerste schijf op een stemmige wijze af.

Schijf nummer twee laat vooral de intiem kant van Ferris & Sylvester horen. Zo klinkt Out Of It warm en broeierig met donker fuzzend gitaarwerk.
Na een getergd a capella intro is Rain een dromerig zwevend nummer met een soulvolle voortzetting. Het voortsluipende What’s It Gonna Be? klinkt donker en galmend.

De laatste, derde, schijf gaat intiem van start met de breekbare pianoballad Muzzle die een krachtig bijtend eind heeft. The Performer is een ingetogen groovend funky nummer. De helemels zwevend kant van Ferris & Sylvester is te horen in de intieme ballad Headache en de afsluiter Love Is Real.

Ferris & Sylvester laten met hun nieuwste album horen dat zij een veelzijdig echtpaar zijn, dat moeiteloos van intieme nummers overschakelt naar een meer bluesy en soulvol geluid.

Tracks:
CD 1:
01. Dark Side
02. Imposter
03. Don’t Fall In Love With Me
04. Mother
05. End Of The World

CD 2:
01. Out Of It
02. Rain (Intro)
03. Rain
04. Paper Plane
05. What’s It Gonna Take?

CD 3:
01. Muzzle
02. Headache
03. The Performer
04. Love Is Real

Website: https://www.ferrisandsylvester.com/