Review: Fatih Kesimal – Teach Me How To Boogie

 

Fatih Kesimal - Teach Me How To Boogie

Fatih Kesimal – Teach Me How To Boogie
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het debuutalbum van gitarist-zanger Fatih Kesimal bewijst dat er ook uit Turkije prima bluesrock komt.

Fatih is al sinds 2015 actief en bracht al eerder wat singles en EP’s uit. Hij is naar eigen zeggen flink beïnvloed door artiesten als JJ Cale, Jimmie Vaughan, RL Burnside en Ry Cooder.

De invloed van JJ Cale komt tot uiting in twee JJ Cale covers op dit album. De eerste is After Midnight, dat zo mogelijk nog luier dan het origineel wordt uitgevoerd.De tweede Cale cover is Call Me The Breeze. Op zich voegt Fatih’s uitvoering niets nieuws toe maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door Fatih’s prima bijtende gitaarspel.

Fatih wordt bijgestaan door Ergin Özler (drums) en Vefa Karatay (bas). En zij zijn in topvorm in het lange instrumentale Ride. Een luie psychedelische bluesrock jam waarin het spel van Fatih wat Hendrix trekjes vertoont. De lome shuffle Hollywood Nights mengt de rauwheid van een RL Burnside met het luie JJ Cale geluid. Fatih is te horen  met zijn schurende slidegitaar en zijn donkere stemgeluid.

Teach Me How To Boogie heeft niet echt iets met vette boogies te maken maar meer met een luchtig boppend nummer. Ook Dance With Me is een luchtige swinger met priemend gitaarwerk.

‘Teach Me How To Boogie’ is een uiterst plezierig debuutalbum van de veelbelovende Turkse bluesrock gitarist Fatih Kesimal!

Tracks:
01. Hollywood Night
02. After Midnight
03. Dance With Me
04. Teach Me How To Boogie
05. Groove Man
06. Call Me The Breeze
07. Ride

Website: https://www.fatihkesimal.com/